Rusia atacă infrastructura feroviară din Ucraina pentru a întrerupe livrările de arme

Armata rusă a atacat ieri infrastructura feroviară din Ucraina și a ocupat clădirea Consiliului Local din Herson. Lângă orașul port Mariupol, aflat în ruină, a fost descoperită o nouă groapă comună, iar comunitatea internațională a suplimentat ajutorul destinat Kievului.

Comandantul forțelor armate din Ucraina, a transmis print-un mesaj pe rețelele de socializare, faptul că: „Ei încearcă să distrugă rutele de aprovizionare cu tehnică militară din partea statelor partenere. Pentru a face acest lucru, se concentrează asupra atacurilor căii ferate.”

Potrivit agenției de presă Rador, în ofensiva sa în Donbas, Rusia și-a intensificat atacurile asupra țintelor civile, fiind vizate căile ferate, astfel încât forțele ucrainene să nu mai primească armament din Occident. Cel puțin cinci civili au fost uciși. Rușii au distrus și șase grupuri de alimentare cu electricitate a căilor ferate ucrainene, dar și un depozit de armament din Slaviansk. Orașul Harkov a fost din nou ținta tirurilor trupelor ruse, dar și localități din sud.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Polonia și Marea Britanie au venit cu alte ajutoare militare, iar Statele Unite au promis suplimentarea de fonduri pentru Kiev. Până acum neutre, Finlanda și Suedia au anunțat că își vor depune candidaturile, luna viitoare, pentru aderarea la NATO.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.