Rușine autorităților! Mama eroului-martir Nicușor Vlase: ‘Martirii Revoluției din ’89 NU au un monument la Brașov’

Din acest an, municipalitatea finanțează proiecte propuse de cetățeni, care vizează dezvoltarea orașului, în cadrul proiectului de bugetare participativă. Primăria Municipiului Brașov a lansat acest program în 23 decembrie, cu scopul de a oferi tuturor cetățenilor municipiului Brașov care au împlinit vârsta de 18 ani posibilitatea să se implice activ în propunerea și selecția proiectelor de dezvoltare durabilă a orașului.

Monument pentru eroii martiri din Decembrie 1989

Elena Vlase, mama eroului-martir brașovean Nicușor Vlase, decedat în condiții încă neelucidate în timpul Revoluției din decembrie 1989, a ales această oportunitate pentru a propune realizarea unui monument dedicat martirilor din Decembrie 1989. După ani de eforturi, inclusiv scrisori adresate Președintelui României, pentru a convinge instituțiile statului să finanțeze un astfel de proiect, Elena Vlase a plătit din banii săi un proiect al acestui monument, macheta fiind realizată de sculptorul brașovean Marius Necșoiu, la o scară de 1:5. A venit cu proiectul la primărie și așa a aflat despre programul de bugetare participativă. A fost îndrumată să înregistreze proiectul la primărie. „Brașovul datorează acest monument al demnității. Mă doare sufletul să constat că după 30 de ani nimeni nu s-a gândit să ridice un monument în cinstea eroilor din ‘89, care s-au jertfit pentru libertate. Pentru că de atâția ani nu s-a întâmplat nimic în această direcție, m-am hotărât să încerc eu“, spune Elena Vlase.

Citeste și:  Din 16/17 iunie 2023, toate trenurile duc la Marea Neagră. CFR Călători dă startul programului de transport estival “Trenurile Soarelui”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.