S-a anunţat prăpăd în Transilvania şi Moldova: Cod Portocaliu de inundaţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o serie de avertizări Cod portocaliu de inundaţii, ce vizează mai multe bazine hidrografice din Transilvania şi Moldova.

Potrivit hidrologilor, până marţi, la ora 6:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Moldoviţa – amonte confluenţă cu râul Râsca, Bistriţa – afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Dorna Arini (judeţele Suceava şi Harghita) şi Suha (judeţul Suceava).

Citeste și:  Papa Francisc a numit Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova

Fenomenele hidrologice periculoase se mai pot produce, în intervalul de referinţă, cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Doabra, Beltag şi Tocila (afluenţi ai râului Moldova).

De asemenea, până luni, la ora 00:00, se vor produce fenomene hidrologice importante pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava – bazin superior, Moldova – bazin superior amonte S.H. Câmpulung Moldovenesc şi pe unele râuri din bazinul superior al râului Moldoviţa (judeţul Suceava).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.