S-a deschis sezonul de vânătoare la mistreț

S-a deschis sezonul de vânătoare colectivă la mistreț. Cota de recoltă primită de AVPS Făgăraș pentru sezonul 2020 este de 100 de mistreți. La această asociație activează peste 280 de vânători în cele șapte fonduri de la Cincu, Șoarș -Bărcut, Făgăraș, Felmer, Strâmba Mira, Veneția și Voila.

,,În perioada 3 – 4 octombrie 2020 grupele de vânătoare de la AVPS Făgăraș vor participa la o vânătoare colectivă cu goană la mistreț. Cea mai mare grupă de vânătoare o avem la Cincu, unde sunt 60 de vânători, iar cea mai mică grupă este la Rucăr unde activează 20 de vânători” a spus Sorin Șuler, directorul executiv de la AVPS Făgăraș, pentru monitorfg.ro.
,,De 20 de ani organizez deschiderea oficială a sezonului de vânătoare colectivă la mistreț. Nu întotdeauna deschiderea înseamnă și recoltă, vegetația încă este abundentă, iar mistreții se urmăresc greu față de sezonul de iarnă când lasă urme. Acum doi ani, la deschiderea sezonului de vânătoare colectivă am vânat un mistreț de peste 150 de kg, dar au fost ani când nu am vânat nimic. De regulă, vânătoarea colectivă începe dimineața la ora 8.00. Plecarea se face de pe terenul de sport de la Rucăr. Înainte cu o zi, paznicul de vânătoare verifică terenul și ne transmite unde a văzut mistreți. Ne organizăm în două grupe, una de vânători și alta de gonaci. Vânătorii folosesc arma doar când identifică foarte bine mistrețul” a spus vânătorul Gheorghe Urdea din Victoria.
În acest sezon vânătorii de la Rucăr pot vâna 10 mistreți.

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.