S-a lansat licitația pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice de la Parcul Titulescu

Primăria Brașov a lansat licitația privind achiziția a unei stații electrice duble și a două stații simple pentru încărcarea autoturismelor electrice, stații care vor fi amplasate pe bulevardul Nicolae Iorga, în locurile de parcare amenajate special pentru mașinile electrice. Valoarea estimată a achiziției este de 672.268,91 lei  + TVA, finanțare de la bugetul local. 

,,Astăzi am lansat licitația pentru stațiile de încărcare pe care le vom amplasa pe Nicolae Iorga, în parcarea amenajată pentru mașinile electrice. Încă de la aprobarea Planului privind mobilitatea urbană și a celui privind calitatea aerului am anunțat că vom lua toate măsurile necesare pentru reducerea poluării din orașul nostru, care este cauzată în mare măsură de traficul auto. Una dintre zonele afectate este zona centrală. Tocmai de aceea am început implementarea mai multor măsuri care să descurajeze circulația autoturismelor și să încurajeze utilizarea mijloacelor de transport prietenoase cu mediul. Pe lângă transportul în comun electric, încercăm să promovăm cât mai mult utilizarea autoturismelor electrice, prin crearea de facilități deținătorilor acestora. Pe lângă locurile dedicate, ei vor avea posibilitatea de a utiliza și stațiile de încărcare rapidă pe care le vom amplasa acolo. Municipalitatea va amplasa în perioada următoare, pe lângă cele de pe Iorga,  alte 15 stații, cu finanțare de la AFM. Chiar dacă în acest moment avem doar 73 de autoturisme electrice înmatriculate în municipiul Braşov, cu siguranţă numărul acestora va creşte în următoarea perioadă. Acum vreo doi ani erau doar nouă. Ponderea cea mai importantă, cel puţin în acest moment, va fi a turiştilor cu maşini electrice, în special din Bucureşti, care vor putea călători către Braşov şi Poiana Braşov, având siguranţa că îşi pot încărca maşinile“, a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.

Citeste și:  Asociația Antiteatru prezintă piesa "Crocodil", astăzi, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Detalii procedură:

Achiziție sistem de încărcare vehicule electrice și dotări conexe. Realizare lucrări civile, instalare și montaj

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 19.06.2020, ora 15.00.

Tipul procedurii: procedură simplificată.

Valoare:  672.268,91 lei  + TVA.

Durata contractului: 270 de zile.

Criteriul de atribuire: prețul cel mai scăzut

Detalii caiet de sarcini:

Localizare:

Municipiul Brașov, Strada Nicolae Iorga – 4 locuri de parcare. Suprafața amplasamentului va fi ocupată de stația de încărcare cât și de suprafața necesară parcării autovehiculului.

Puterea electrică:

 Puterea electrică maximă simultană absorbită conform Avizului Tehnic de Racordare – 100 KW.

Componentele sistemului solicitat

Componentele sistemului vor fi următoarele:

– proiect tehnic avizat de autoritățile competente in conformitate cu legislația in vigoare pentru sistemele care vor fi instalate;

– lucrări civile pentru realizare tubulatura subterană;

– lucrări electrice și de comunicații;

– 1 bucată stație de încărcare rapidă 50KW DC + 22 KW AC;

– 2 bucăți stație de încărcare 22 KW AC;

– supraveghere video – cameră cu sistem cu analiză video dedicată pentru locurile de parcare, cu sistem de senzori pentru detecția gradului de ocupare a locurilor;

– sisteme de control al iluminatului public prin realizare de iluminat adaptiv;

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

– integrare cu sistemul de telegestiune iluminat existent la nivelul municipiului Brașov;

– aplicații software aferente fiecărui echipament hardware.

Cerințe generale

  • Stațiile de încărcare trebuie să fie proiectate special pentru spații publice, cu ecran pentru afișarea stării sistemului și a parametrilor principali;
  • Stațiile trebuie să dispună de 2 prize de încărcare cu 2 module distincte, astfel încât defectarea unui modul de încărcare să nu afecteze întregul sistem;
  • Modulul de încărcare să dispună de un comutator pentru nivele de încărcare controlate software asigurând astfel un randament mai mare de 95%, precum și de un sistem stand by, care să permită pornirea automată a încărcării, la curent optim, în momentul conectării autovehiculului;
  • Comandă de la distanță, prin intermediul unei interfețe GSM, cu un protocol de comunicație standardizat, pentru monitorizarea tuturor funcțiilor stației și managementul puterii statice.
  • Tehnologie Fast Charge DC/AC – combină standardele industriale cu tehnologia avansată de încărcare pentru a susține următoarea generație de vehicule electrice. Permite soluții rapide de acces și monitorizarea consumurilor prin intermediul terminalelor de plata RFID card;
  • Stația va fi  compatibilă și predispusă pentru sistemul de management și administrare “Smart Charge”;
  • Meniul interfeței de comunicare va fi operabil cel puțin în limbile română și engleză.

Locurile de parcare vor fi destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, marcate cu culoarea verde și cu panou de informare. Se vor eticheta în conformitate cu standardele europene și naționale locurile de parcare destinate încărcării vehiculelor electrice, prin executarea unui marcaj pe carosabil și prin instalarea unor panouri specifice care să informeze participanții la trafic asupra serviciilor oferite. De asemenea se vor amplasa la vedere instrucțiuni de folosire a stațiilor de încărcare.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

Stațiile de încărcare vor permite integrarea unui sistem de plată pentru încărcare (online prin intermediul unei platforme/aplicații sau cu card bancar, sau pre-pay, sms etc).

Stație de încărcare tip 1: 1 bucată cu sisteme de încărcare rapidă 50KW DC + 22 KW AC. Poate încărca simultan AC (curent alternativ) si DC (curent continuu).

Stație de încărcare tip 2: 2 bucăți cu sisteme de de încărcare 22 KW AC.

Sistem de supraveghere video: Camera video trebuie să permită supravegherea generală a locului unde va fi instalată, având funcții de analiză video pe baza imaginilor înregistrate, care să evidențieze parcarea ilegală a altor mașini pe locurile dedicate mașinilor electrice.

Aplicația instalată va urmări obiecte în mișcare, cum ar fi persoane și vehicule, și va semnala staționarea în parcare pentru o perioadă prea lungă de timp. Aplicația video, care rulează pe o cameră de rețea, poate ajuta la prevenirea infracțiunilor precum vandalismul și a contravențiilor rutiere.

Fluxul video va fi integrat în sistemul de supraveghere video existent la nivelul municipiului Brașov.

Sistem detecție disponibilitate parcare. În dreptul fiecărui loc de parcare se va monta un senzor wireless care detectează dacă locul este ocupat (există un vehicul parcat) sau nu. .

Pe baza analizei făcute de către o aplicație software, se vor afișa informații cu privire la statusul locurilor de parcare individuale.

De asemenea, aplicația software va oferi și ale tipuri de informații cu privire la gradul de ocupare, timpul de staționare, etc.

Termenul de livrare, instalare, montare, punere în funcțiune și recepție a sistemului de încărcare vehicule electrice și dotări conexe – 180 zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.