Salariul mediu net a crescut

Salariul mediu net din România a crescut în septembrie cu 30 de lei faţă de luna august, ajungând la 3.517 lei. Cele mai mari venituri le au lucrătorii în IT, peste 8.500 de lei pe lună. La polul opus se află cei care muncesc în hoteluri şi restaurante, sub 2.000 de lei. Faţă de luna septembrie a anului trecut, câştigul salarial mediu net a crescut cu aproape 6%.

Indicele câştigului salarial real a fost 99,6% pentru luna septembrie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Indicele câştigului salarial real a fost 100,1% pentru luna septembrie 2021 faţă de luna precedentă. Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost 223,0%, la acelaşi nivel cu cel înregistrat în luna august 2021.­

Citeste și:  Peste 1.500 de misiuni gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

În luna septembrie, salariul mediu net a crescut în majoritatea activităţilor ca urmare a acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale, pentru performanţe deosebite sau pentru „Ziua petrolistului”), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, creşterile s-au datorat realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (în funcţie de contracte/proiecte).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.