Salvamont Brașov: 12 intervenții în acest weekend. Un număr relativ redus, ținând cont de traficul de pe pârtii

Ieri, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 6 cazuri de persoane care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Salvatorii montani le-au acordat primul ajutor și le-au coborât la baza muntelui, unde unul dintre cazuri a fost predat echipajului SMURD, în vederea transportului către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 223 cazuri, totalizând 240 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

Urcați și staționați numai pe marginea pârtiei și numai în zonele în care ceilalți schiori v-ar putea repera ușor (nu sub ruperi de pantă, curbe, zone cu vizibilitate redusă, etc.).

Citeste și:  Campania "Dar din suflet pentru seniori" de Paște: 6.550 de tichete deja distribuite! 12.776 de brașoveni eligibili sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială până pe 30 aprilie

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranță proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.