Salvamont Brașov: Așa cum era de anticipat, stratul de zăpadă proaspăt a atras schiori în padure, care s-au rătăcit

Astăzi, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 3 cazuri, dintre care 1 a fost preluat de echipajul SMURD, în vederea transportului către unitatea spitalicească pentru controale suplimentare de specialitate.

Totodată, s-au mai primit 3 apeluri, unul în legătură cu un copil care s-a pierdut de părinți, dar care a fost găsit în camera de hotel, un apel în care un schior începător s-a pierdut de grupul din care făcea parte, după închiderea instalațiilor de transport pe cablu și nu în ultimul rând, un grup de schiori, care a părăsit pârtia amenajată, rătăcindu-se în pădure. În toate aceste situații, persoanele au fost asistate telefonic până la rezolvarea cazului.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai!

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 392 de cazuri, totalizând 412 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

Daca sunteți implicați sau martorii unui accident, puteți alerta echipa salvamont la numărul unic de urgenta 112 sau sunând direct la Dispeceratul Național Salvamont 0-SALVAMONT (0725826668).

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarnă, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.