Salvamont Brașov: Foarte mulți schiori începători în partea superioară a masivului

Ieri, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 10 cazuri. Salvatorii montani ajunși la caz le-au acordat primul ajutor și le-au coborât în stațiune, 2 fiind predate echipajelor SAJ/SMURD, în vederea transportului către unitățile spitalicești, pentru controale suplimentare de specialitate.

De la începutul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brașov au intervenit în 324 cazuri, totalizând 344 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care a trebuit să fie evacuate.

„În a doua parte a zilei, din cauza traficului intens și a temperaturilor ridicate, stratul de zăpadă de la suprafața pârtiei se înmoaie și este strâns în gâlme. Schiați cu precauție și cu viteză redusă, deoarece articulațiile picioarelor sunt solicitate în astfel de condiții. Totodată, asigurați-vă că aveți legăturile reglate corespunzător, astfel încât să elibereze piciorul în cazul unei suprasarcini sau al unui soc puternic.”, spun salvamontiștii brașoveni.

Dați dovadă de responsabilitate în practicarea sporturilor montane de iarna, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jurul vostru!

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.