Salvamont Brașov: Pare greu de crezut, dar se întâmplă! / Un adult şi trei copii fără echipament, recuperaţi de pe Tâmpa

Un bărbat şi trei copii au fost recuperaţi de salvamontişti, ieri, de pe Tâmpa unde au rămas blocaţi. Toţi erau îmbrăcați în haine de oraş, fără echipament corespunzător, şi au încercat să taie serpentinele.

”Pare greu de crezut, dar se întâmplă! Grup de 4 persoane rămas blocat pe Tâmpa după ce a încercat să scurteze traseul, tăind serpentinele. Cei 3 copii şi un adult, echipaţi inadecvat pentru o plimbare montană, cu încălţări şi haine de oraş, au fost recuperaţi de către salvamontişti şi duşi în siguranţă la baza muntelui”, au transmis salvamontiştii brașoveni.

”Reamintim turiștilor necesitatea purtării unui echipament adecvat, chiar dacă vorbim despre plimbări sau drumeții scurte, cum este cazul celor de pe Tâmpa. Totodată, tăierea serpentinelor poate duce foarte uşor la pierderea traseului, existând riscul de a rămâne blocaţi în zone izolate şi foarte înclinate. În plus, vorbind despre secţiuni neamenajate, cum este cazul scurtăturilor, creşte riscul de accidentare şi mai mult decât atât, de accidentare a altor persoane aflate în aval, prin dislocarea de pietre. În acelaşi timp, scurtând traseul, poteca se deteriorează, iar riscul întâlnirii animalelor sălbatice este unul mare”, au mai transmis salvamontiştii.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

Salvamontiștii mai recomandă ca înainte de a pleca în drumeție, să verificați de asemenea orarul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu, pentru a vă putea folosi de ele în caz de nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.