Salvamontiștii brașoveni au acționat astăzi în 5 cazuri, pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru!

Dupa un weekend foarte aglomerat, odata cu inceputul unei noi saptamani, traficul pe partii a scazut semnificativ.

Astazi, 22.03.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 5 cazuri, implicand 6 persoane care s-au accidentat sau ratacit in timp ce practicau sporturile de iarna in Poiana Brasov si Masivul Postavaru.

Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, urmand sa le coboare la baza muntelui, unde pentru 2 dintre acestea a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD, care le-au preluat si transportat catre unitatile spitalicesti, pentru investigatii suplimentare.Este vorba despre 2 persoane, practicante de snowboard, care au parasit partia amenajata, plecand pe Valea Vanga. Cu ajutorul aplicatiilor de locatie de pe telefoanele mobile, precum si cu indicatiile primite de la salvamontisti, cei 2 au ajuns cu bine in zona Cheisoara, de unde au putut fi preluati.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

Schiorilor le este recomandat sa nu mai iasa din partia amenajata, nici macar pentru a sari la kicker-ele (trambulinele) formate pe margine. Deoarece vorbim de zone cu denivelari mari, acestia se pot accidenta foarte usor si in plus, controlul si vizibilitatea pe revenirea in partie sunt minime, riscand sa loveasca alti practicanti.

De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 529 de cazuri, reprezentand 545 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate.
Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.