Salvamontiștii brașoveni au acționat astăzi în 6 cazuri, pe pârtiile din Poiana Brașov și Postăvarul

Așa cum era de așteptat, stratul consistent de zăpadă a adus și o creștere a numărului de evenimente din afara pârtiei. Astăzi, 18.03.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 6 cazuri, implicând 8 persoane care s-au accidentat sau rătăcit, în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile din Poiana Brașov și Masivul Postăvarul.

Vorbim și despre un caz, în care un grup de 3 persoane a plecat să schieze în afara pârtiei amenajate și s-a rătăcit. Din cauza stratului foarte gros de zăpadă, aceștia au rămas blocați în zona Văii Seci și au trebuit să fie evacuați de către salvamontiști.


Recomandăm schiorilor să rămână doar pe pârtiile amenajate și să nu mai iasă de pe acestea, deoarece, făcând acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zapada proaspat depus, chiar dacă este foarte consistent la acest moment, poate ascunde multe obstacole și pericole, iar posibilitatea de a se rătăci este foarte mare, mai ales dacă vorbim și de condiții meteo cu vizibilitate redusă, ca în cazul ceții, sau a ninsorii abundente.


De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 492 de cazuri, reprezentând 506 persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.


Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.