Salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 537 de cazuri, de la începutul sezonului de schi

În urma numeroaselor situații în care salvamontiștii brașoveni au fost nevoiți să intervină, aceștia transmit un mesaj tuturor turiștilor care aleg în această perioadă să-și petreacă timpul liber la munte.

Deși sunt puține, zilele în care nu suntem solicitați să intervenim sunt cele mai frumoase. Recomandăm schiorilor și snowboard-erilor să nu mai iasă din pârtiile amenajate. Stratul de zăpadă proaspat depus, chiar dacă este foarte consistent la acest moment, poate ascunde multe obstacole și pericole, iar posibilitatea de a se rătăci este foarte mare, mai ales dacă vorbim și de condiții meteo cu vizibilitate redusă, ca în cazul ceții sau a ninsorii abundente. De asemenea, stratul de zăpadă foarte gros face aproape imposibilă deplasarea în zonele de plat sau înapoi la deal”, a transmis pe Facebook, echipa Salvamont Poiana Brașov.

Citeste și:  Atenție drumeți montani! Munții Făgăraș îngheață - echipamentul de iarnă, obligatoriu!

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 537 de cazuri, reprezentând 553 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.

Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celor din jur!

Foto. Imagine cu caracter ilustrativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.