Salvamontiştii recomandă celor pasionaţi de sporturile de iarnă şi de drumeţie să respecte regulile de bază pentru evitarea accidentelor

Stratul de zăpadă a crescut semnificativ şi în staţiunile montane şi sunt aşteptate noi ninsori. În Poiana Braşov se schiază, dar nu toate pârtiile sunt deschise, informează Rador. Salvamontiştii le recomandă celor pasionaţi de sporturile de iarnă şi de drumeţie să respecte regulile de bază pentru evitarea accidentelor.

„Să nu părăsească pârtiile amenajate, riscă accidentări. Echipamentul să fie adecvat și să-l verifice înainte să urce în telegondolă. Trebuie să fim atenți, clar, dacă părăsim pârtia, putem găsi diverse obstacole, pietre, crengi, copaci, și atunci accidentarea poate să fie destul de gravă. Suntem 10 oameni în fiecare zi, pregătiți să acționăm”, a declarat Nicuşor Piroşcă de la Salvamont Braşov, citat de Rador.

Citeste și:  Astăzi "se da stingerea"! Municipiul Brașov se alătură celor peste 8.000 de orașe din întreaga lume care vor participa la "Ora Pământului"

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.