Salvare spectaculoasă cu snowmobilul

Trei tineri care s-au aventurat la ceas de seară pe un traseu montan spre Poiana Brașov, dar fără echipament corespunzător, au fost salvați de salvamontiștii din Poiana Brașov, care le-au venit în ajutor cu snowmobilul.

Aseară, în jurul orelor 18.30, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în cazul unui grup de trei persoane surprinse de noapte pe traseul montan care face legătura dintre Șaua Tâmpei și Poiana Brașov (triunghi albastru – Valea cu Apă). Dintre acestea, o persoană se afla într-o stare avansată de epuizare, cu stări de leșin și alte efecte cauzate de frig.

Imediat după preluarea apelului, o echipă de salvatori montani a plecat în căutarea celor rătăciți cu snowmobilul și apoi pe jos.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

După cum au relatat salvamontiștii, cele trei persoane au fost găsite în jurul orei 19.00 și transportate pe rând până la snowmobil, apoi la refugiul Salvamont, unde le-a fost oferit ceai cald, iar persoana cu probleme medicale a fost predată echipajului SMURD venit să ajute.

Cei trei tineri făceau parte dintr-un grup de 12 persoane care, în jurul orei 14.00, au plecat într-o drumeție spre Poiana Brașov. Din cauza orei înaintate la care au pornit și a echipamentului inadecvat, fără haine potrivite și fără să aibă la ei rucsac cu provizii de lichide, hrană și lanternă, aceștia au fost prinși de lăsarea întunericului pe traseu. În momentul în care unuia dintre ei i s-a făcut rău, grupul s-a divizat, două persoane alegând să rămână cu tânărul cu probleme medicale. Aceștia din urmă au și fost cei care au beneficiat de ajutorul salvatorilor montani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.