Salvatorii montani, în vizită la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2

Activitatea Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov nu se limitează doar la misiuni de căutare și salvare montană, pregătire, patrulare preventivă sau întreținerea traseelor turisticine, ci pune un accent deosebit și pe educarea celor mai tineri. SPJ Salvamont – Salvaspeo Brașov organizează frecvent seminarii și ateliere educative, promovând cu ajutorul salvatorilor montani și voluntari faptul că educația montană trebuie începută de la vârste fragede.

Aceste seminarii sunt adaptate pentru a fi accesibile și captivante pentru cei mici, concentrându-se pe principii fundamentale precum respectul pentru natură și bazele siguranței pe munte.

Activitatea de astăzi s-a desfășurat la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, situată în centrul vechi al Brașovului, iar cei mici s-au bucurat foarte mult de prezența salvatorilor montani. Cei mici au fost foarte curioși despre activitatea de salvare montană și au putut vedea targa UT2000 cu ajutorul căreia sunt transportate persoanele accidentate, dar și alte echipamente tehnice!

Citeste și:  Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024

Impactul acestor programe este profund deoarece reduc numărul accidentelor montane prin îmbunătățirea pregătirii drumeților și cresc conștientizarea riscurilor. Astfel, salvamontiștii contribuie la formarea unei generații viitoare care să valorizeze și să respecte muntele și mediul natural. Aceste eforturi subliniază angajamentul Salvamont de a promova o cultură de siguranță și respect pe munte încă din primele etape ale educației.

Sursa: Salvamont Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.