Sâmbătă va avea loc PREMIERA operetei „Sânge vienez”, ONLINE

Sâmbătă, 27 martie 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov își invită publicul, în mod inedit, să urmărească premiera spectacolului integral cu opereta „Sânge vienez” de Johann Strauss – fiul. Din cauza condițiilor pandemice actuale, aceasta va avea loc online, pentru prima oară în istoria Operei Brașov, în transmisiune directă, pe canalul oficial de YouTube al Operei Brașov, precum și pe pagina de Facebook.

Libretul operetei a fost scris de Victor Léon și Leo Stein. Premiera a avut loc pe 26 octombrie 1899, la Carltheater din Viena, însă Johann Strauss nu mai era în viață ca să vadă și această ultimă capodoperă a sa. Atât de ridicată a fost popularitatea valsului „Sânge vienez” op. 354, încât a fost ales ca titlu al acestei lucrări muzicale. Opereta prilejuiește întâlnirea cu atmosfera vieneză de la sfârșitul secolului al XIX-lea. „Am păstrat firul poveștii și am căutat să realizez un echilibru între momentele lirice și cele de umor, specifice într-o operetă; dar, mai ales, m-am axat pe conturarea personajelor principale, încercând să creez tipologii diverse, caractere plăcute și momente spumoase, în spiritul partiturii scrise de Johann Strauss. Am căutat, împreună cu scenografa Rodica Garștea, să realizăm un ambient rafinat pe care muzica îl impune”, mărturisește regizoarea Anda Tabacaru.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Distribuția:

Gabriella – Anda Pop

Franzi – Nicoleta Chirilă

Peppi – Corina Klein

Rosa – Cristina Roșu

Eduard – Liviu Iftene

Josef – Cristian Dicu

Vercingetorix – Marian Rește

Kagler – Lorand Cristian

Contele Bitovsky – Dan Ionescu

Lizi – Cristina Coatu

Lori – Anca Panait

Chelnerul – Mihai Burlacu

Soldatul – Emil Dumbravă

Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Mișcarea scenică: Anca Branea. Asistenți regie: Silvia Papadopoulos, Nicoleta Chirilă. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube, AICI și va putea fi vizionat gratuit!

Eveniment desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.