Samsung Galaxy și iPhone, pe lista telefoanelor ucigătoare: De câte ori depășesc radiațiile emise, limitele admise

Un raport publicat de Chicago Tribune a indicat că anumite smartphonuri emiteau radiații dincolo de limitele permise de GCC în urma testărilor de laborator, potrivit capital.ro .
Anumite iPhone-uri Apple, Samsung Galaxy şi Motorola emiteau radiații dincolo de limitele permise de GCC în urma testărilor de laborator, susține cnet.com

Potrivit sursei citate, Chicago Tribune a testat 11 modele diferite: patru modele iPhone ( iPhone 7 , 8, 8 Plus și X), trei Samsung Galaxy (S8, S9 și J3), trei Motorola (e5, e5 Play și g6 Play) și un BLU Vivo 5 Mini .

Telefoanele au fost testate de RF Exposure Lab, un laborator acreditat FCC din San Marcos, California.

În urma verificărilor, s-a văzut că unele dintre telefoanele Apple au emis radiații de radiofrecvență dincolo de limitele legale. IPhone 7 măsurând peste limitele legale permise în mai multe teste, dar mai mari decât nivelurile aşteptate au fost detectate la iPhone X și iPhone 8.
Smartphone-urile de la alte companii precum Motorola și Samsung au fost, de asemenea, testate cu rezultate similare: peste limita.

Apple a reacționat imediat și a susținut că testarea nu a fost efectuată corect și nu a fost „în conformitate cu procedurile necesare pentru a evalua corect modelele de iPhone”. Apple a mai spus că a re-testat smartphone-urile și s-a confirmat că dispozitivele sale respectă toate regulile de expunere la radiaţii.

Comisia Federală a Comunicațiilor din Statele Unite a declarat că va face propriile testări ale telefoanelor inteligente în următoarele luni. Cei de la Tribune au constatat că și Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 și Galaxy J3 au depăşit de asemenea, limita de radiaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.