Șantierul de pe 13 Decembrie se mută: Unde se fac noile lucrări de extindere

Șantierul pentru extinderea străzii 13 Decembrie va fi mutat pe un nou tronson, începând de săptămâna viitoare. Mai precis între intersecția cu strada Metalurgiștilor și giratoriul de la Independenței, unde va fi amenajaă o nouă bandă de circulație pe partea dinspre blocuri.
Pentru a se asigura frontul de lucru, lucrătorii de la Spații Verzi au scos gardul viu, dar și o serie de pomi care erau chiar pe marginea drumului. „Este vorba de lucrări de transplantare, o parte dintre pomi urmând să fie replantați tot pe strada 13 Decembrie, respectiv pe porțiunea unde au fost definitivate lucrările de extindere, iar gardul viu a fost dus în Parcul Tractorul, unde a fost plantat provizoriu pentru a fi menținut, urmând ca după finalizarea lucrărilor la infrastructura stradală să fie sădit în alte zone. Aceste lucrări ar ruma să se finalizeze săptămâna aceasta, după care vor începe efectiv cele de amenajare a noii benzi de circulație”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.
După amenajarea noii benzi de circulație va fi instalat și un semafor pietonal la zebra din dreptul magazinului Lidl. Totodată documentația pentru etapa a doua de extindere, care cuprinde lărgirea arterei pe sub pod, apoi până la la Făget, a fost finalizată, fiind efectuată și o expertiză a pasajului de cale ferată. Primăria estimează că până în toamnă vor începe lucrările pe acest tronson, astfel încât să poată fi deschis, cât mai curând, traficul pe noile benzi de circulație.

Citeste și:  Compania Fly Lili a anunţat primele destinaţii pe care le va opera pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.