Săptămâna aceasta se încheie prima etapă a recensământului

Săptămâna aceasta se încheie prima etapă a recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în care cei care doresc se pot autocenzura online sau asistaţi în centre speciale. Potrivit datelor oficiale, până acum au fost completate aproximativ 7,5 milioane de chestionare. Următoarea etapă care constă în colectarea de date prin interviuri faţă în faţă va începe pe 16 mai 2022.

Aproape două luni au fost la dispoziție până în acest moment pentru a participa la etapa de autorecenzare online din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor 2022, etapă ce se desfășoară între 14 martie și 15 mai 2022.

Înainte de finalul etapei de autorecenzare, INS reamintește următoarele:

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

➡️ Mai aveți la dispoziție doar 4 zile (până pe 15 mai inclusiv) în care puteți completa Chestionarul de recensământ pe https://www.recensamantromania.ro/

➡️ Aveți posibilitatea de a răspunde la întrebări în 16 dintre cele 20 de limbi materne ale minorităților din România.

➡️ Platforma de recensământ este extrem de solicitată în aceste zile, drept care vă recomandăm să alegeți perioadele mai puțin intense ale zilei (dimineața devreme sau seara târziu) pentru a evita blocarea ei sau întârzierea completării.

➡️ Nu uitați să răspundeți la întrebările legate de ETNIE și LIMBA MATERNĂ, acestea fiind esențiale în elaborarea politicilor publice din următorii 10 ani, respectiv păstrarea drepturilor colective ale minorităților naționale.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

➡️ Începând din 16 mai și până pe 17 iulie se va desfășura etapa interviului față în față, cu recenzor, pentru cei care nu au participat la autorecenzare sau nu au completat un chestionar validat.

➡️ Recensământul este obligatoriu, iar sustragerea de la participarea la una dintre etape – autorecenzare online sau interviu față în față, cu recenzor – se penalizează conform legislației în vigoare.

Așadar, 20 de mii de recenzori sunt pregătiţi să iasă pe teren din data de 16 mai pentru a strânge datele, fiecare având la dispoziţie o tabletă pentru completarea chestionarelor. Cine se autorecenzează până duminică primeşte o zi liberă de la serviciu, iar cei care refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la trei mii de lei. Recenzarea la domiciliu va dura până pe 17 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.