Săptămână de foc pentru transportatorii de persoane: Polițiștii vor verificat toate microbuzele și autobuzele

Autovehiculele destinate transportului public de persoane sau marfă vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de poliţiştii rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră, pe drumurile publice din județul Brașov. 

Activităţile se desfășoară simultan în toate statele membre ale U.E.

Pe parcursul săptămânii 12-18 octombrie 2020, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov desfășoară acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Citeste și:  Modificări temporare pe traseul autobuzului 140 Brașov - Zărnești

Acțiunea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa ( ROADPOL) și este coordonată la nivel național, de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor vizează respectarea, de către conducătorii auto ai fiecărei categorii de vehicule, anterior menționate, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Citeste și:  Bărbat salvat de la moarte dupa un incident intr-un restaurant din brasov

De asemenea, polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.