Săptămâna Mobilității Europene va fi marcată și anul acesta în Municipiul Făgăraș

În perioada 16-22 septembrie 2021, Primăria Făgăraș va desfășura acțiuni tematice pentru încurajarea mișcării sustenabile. Pe parcursul celor 7 zile, traficul rutier va fi interzis pe tronsonul de drum dintre Casa de Cultură și Catedrală. Strada va fi redată în totalitate pietonilor și aici se vor desfășura diferite manifestări.

Timp de o săptămână, se vor organiza activităţi care pun în prim-plan mobilitatea urbană cu emisii zero, iar locuitorii orașului sunt încurajați să renunțe la mașina personală în favoarea unui alt mijloc de deplasare, nepoluant: mersul pe jos, cu bicicleta, cu trotineta etc.

Tema din acest an, „siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă”, reflectă nu numai obiectivele ambiţioase ale Pactului verde European, ci şi importanţa accesibilităţii transportului cu emisii zero, adesea neglijată.

Citeste și:  Transavia Airlines vine pe Aeroportul Brașov? Zboruri directe către Paris-Orly posibile în 2025!

Săptămâna Mobilității Europene va fi deschisă joi, 16 septembrie, de la ora 17.00, printr-un concert de chitare susținut de tinerii din cadrul atelierului coordonat de preotul Marius Demeter.

În 22 septembrie, declarată ziua europeană fără mașină, vom face turul orașului pe bicicletă. Trecerea de la autoturismul privat la un mijloc de transport ecologic, cel puțin în timpul săptămânii, contribuie și la creșterea calității vieții.

Nu va lipsi nici în acest an „Jocul șarpelui în trafic”, coordonat de OER Brașov, la care vor participa aproape 1.300 de elevi ai școlilor din municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.