Săptămâna trecută, 39,1% dintre cazurile de COVID-19 au fost depistate în Bucureşti şi judeţele Cluj, Timiş, Sibiu şi Braşov

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, în săptămâna 17 – 23 aprilie, 39,1% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş, Sibiu şi Braşov, notează agenția națională de presă Agerpres.

În perioada de referinţă au fost înregistrate 5.032 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 46 de decese la pacienţi cu COVID-19.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 48,1% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 47,7% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Citeste și:  Laura Țeposu, CEO Libris, premiată pentru încurajarea lecturii la nivel național

41,2% dintre decese au fost înregistrate săptămâna trecută în judeţele Arad, Bistriţa Năsăud, Buzău, Bucureşti şi Caraş Severin. 70,6% dintre persoanele decedate nu erau vaccinate.

Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi.

Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată. 

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.