Săptămâna viitoare se va semna contractul pentru construirea grădiniței de pe str. Ioan Popasu, Brașov

Astăzi, 2 iunie, viceprimarul Sebastian Rusu a participat, la Grădinița cu program prelungit nr. 11, la un eveniment dedicat zilei de 1 iunie, ocazie cu care a prezentat și stadiul proiectului cu finanțare europeană ,,Construire Grădinițe în zona Tractorul Coresi”, din care face parte mansardarea Grădiniței nr. 11 și construirea grădiniței noi de pe str. Ioan Popasu. Prima etapă a proiectului, cea de mansardare, a fost finalizată vara trecută, iar cea de a doua etapă, de construire a grădiniței din zona nouă a cartierului Tractorul, este în faza de semnare a contractului și demarare a lucrărilor. Potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, săptămâna viitoare, după expirarea termenului de contestație, va fi semnat contractul de lucrări și va putea începe organizarea de șantier.

,,Avem în plan construirea de grădinițe, creșe, și ne-am dori să construim în fiecare zonă a Brașovului, pentru că la momentul actual există foarte multe cereri pentru creșe și grădinițe, iar locurile sunt limitate. Ca și proiecte de viitor pe termen scurt, din Programul Operațional Regional – prin care s-a desfășurat această mansardare (de la Grădinița 11, n.n) – avem și grădinița de pe strada Ioan Popasu nr. 15, grădiniță unde contractul de lucrări a fost deja atribuit și unde, de săptămâna viitoare –  sperăm să nu existe niciun fel de contestație – dorim să semnăm contractul și să demarăm construcția acelei grădinițe. Apoi mai este contractată partea de studiu de fezabilitate pentru grădinița din Noua și vom continua să identificăm locații unde să putem deschide grădinițe și creșe în municipiul Brașov”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Citeste și:  Primăria va construi o nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul

Evenimentul organizat astăzi la Grădinița 11 se încadrează în același proiect cu finanțare nerambursabilă ca și construcția grădiniței din Tractorul – Coresi, iar municipalitatea le-a oferit celor mici cadouri cu ocazia Zilei Copilului. Copiii și cadrele didactice au pregătit la rândul lor un spectacol susținut de copii din toate grupele, inclusiv de limbă maghiară.

,,Începutul de zi vedeți că a fost morocănos din punctul de vedere al vremii, dar ziua a devenit mai frumoasă venind aici și văzând acești copiii fericiți, indiferent de vreme, iar sentimentele lor sunt sincere. Mă bucur că am putut să fiu alături de ei, mă bucură că am putut să le facem un mic cadou care să le aducă zâmbetul pe buze. Este un eveniment frumos și le mulțumesc pentru acest spectacol și pentru că ne-au înseninat ziua”, a precizat viceprimarul.

Directorul grădiniței, Daniela Florescu, a vorbit atât despre momentul artistic pregătit de cei mici, cât și despre impactul pe care acest acest proiect de investiții l-a avut pentru locuitorii din cartier.

,,Cu ocazia zilei de 1 iunie am sărbătorit astăzi, în Grădinița numărul 11 «Căsuța bucuriei», copilăria, care înseamnă veselie, înseamnă zâmbet, înseamnă bucurie. Este o grădiniță bilingvă, avem și secție română și secție maghiară, promovăm interculturalitatea, promovăm colaborarea, prietenia și dragostea pentru copii. Această investiție a însemnat un vis împlinit pentru foarte multe familii, un vis care s-a realizat printr-o foarte bună colaborare cu Primăria Brașov și pe care l-am realizat datorită implicării în mod deosebit a actualului domn viceprimar, Sebastian Rusu, care a fost consilier local și a făcut parte din consiliul de administrație al grădiniței noastre timp de patru ani. Capacitatea grădiniței a crescut cu 100 de locuri, un număr important de locuri pentru un cartier în plină dezvoltare, și acoperă în acest fel nevoile multor familii care doresc să vină în «Căsuța bucuriei»”, a declarat Daniela Florescu.

Citeste și:  Salvamont Brașov obține Certificarea ISO 9001:2015, demonstrând excelență în Managementul calității și dedicație pentru siguranța montană

La finalul evenimentului, toți copiii au primit un ursuleț de pluș, o umbrelă și o vestă reflectorizantă pentru copii.

Detalii proiect „Construire Grădinițe în zona Tractorul Coresi

Finanțare: Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.4 – Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie și sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă.

Proiectul are două obiective de investiții: „Mansardare Grădiniță nr. 11, str. Tudor Vladimirescu“, și „Construire grădiniță str Ioan Popasu nr 15“.

  1. Extindere prin mansardare a Grădiniței cu program prelungit nr. 11

Lucrarea a fost finalizată în august 2020

Au fost create 4 săli de clasă noi, o sală multifuncțională, toalete pentru fete și băieți, toalete pentru personal, spațiu pentru spălătorie.

Citeste și:  Zeci de elevi au descoperit magia radioului la Rock FM Brașov. O călătorie fascinantă în culisele frecvenței 89,5 FM

La aceasta se adaugă două scări exterioare, pentru ieșire în caz de incendiu.

Prin acest proiect, din anul școlar 2020-2021, la nivelul acestei grădinițe funcționează 12 grupe de copii. Până în prezent funcționau 8 grupe, în interiorul grădiniței, iar alte două grupe funcționau în Creșa nr. 5 din imediata vecinătate, care își va putea extinde și ea activitatea.

Valoare lucrări executate: 1.845.635,03 lei fără TVA,

  • Construire Grădiniță pe str. Ioan Popasu nr. 15

Stadiu:

În urma desfășurării procedurii de licitație deschisă pentru execuția de lucrărilor de construcție, oferta declarată câștigătoare în vederea atribuirii contractului de lucrări este cea depusă de operatorul economic Asociere Romconstruct Group SRL (lider de asociere) cu SC Concas SA, având prețul de 3.111.670,12 lei fără TVA, la care se adaugă cota legală de TVA.

Conform legii achizițiilor publice, există o perioadă de depunere a contestațiilor, care se va încheia în 7 iunie 2021. După această dată, se poate semna contractul de lucrări și demara execuția lucrărilor. Grădinița nou construită va funcționa cu 5 grupe a câte 18 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, și va crea 16 locuri de muncă pentru asigurarea procesului educațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.