Șapte ONG-uri vor să organizeze evenimente ,,verzi” pe perioada desfășurării FOV, la Brașov

Șapte ONG-uri vor să organizeze evenimente ,,verzi” pe perioada desfășurării FOV. Școala pământului; ateliere de învățare a mersului pe bicicletă; lansarea unei aplicații privind amprenta de carbon a fiecăruia dintre noi – sunt câteva dintre proiectele propuse pentru finanțare.

La începutul lunii septembrie, Brașovul va fi nu doar gazda uneia dintre cele mai importante dezbateri pe probleme de mediu din România, ci și gazda unei serii de evenimente care au ca scop conștientizarea brașovenilor și turiștilor asupra necesității implicării fiecăruia dintre noi în reducerea poluării.

Parte dintre aceste evenimente sunt organizate de Municipalitate, iar o altă parte, foarte importantă, reprezintă contribuția organizațiilor neguvernamentale la Forumului Orașelor Verzi, în baza unei cofinanțări oferite de Primărie, prin ghidul de finanțare FOV.

Săptămâna trecută a fost termenul limită pentru depunerea solicitărilor de finanțare, 7 organizații exprimându-și dorința de a organiza evenimente în perioada desfășurării FOV. Dintre cele 7 propuneri, 6 au intrat în etapa de evaluare a proiectelor, iar o singură propunere a fost declarată neeligibilă.

Citeste și:  Începe cea de-a III-a ediție Orchestra's Conductor Competition

Propunerile declarate eligibile vizează o paletă foarte largă de activități: de la  „Școala pământului“, ateliere de învățare a mersului pe bicicletă sau lansarea unei aplicații privind amprenta de carbon a fiecăruia brașovean, la identificarea, cu ajutorul cetățenilor, a speciilor de arbori invazive din Brașov și înlocuirea lor cu specii care cresc calitatea aerului.

Valoarea totală a bugetului dedicat finanțărilor nerambursabile este de 100.000 de lei, iar valoarea nerambursabilă maximă este 20.000 de lei/proiect.

,,Ne dorim ca Brașovul să devină Capitala Verde a României și pentru ca acest lucru să fie posibil, vrem să inspirăm pe toți actorii sociali din Brașov să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv. Prin urmare, municipalitatea Brașov a inițiat discuții cu mediul de business, societatea civilă, precum și cetățenii, pentru ca în toamnă Brașovul să fie gazda celui mai mare eveniment de sustenabilitate de mediu din România și, în viitor, din Europa de Sud-Est. În acest moment suntem în etapa în care evaluăm cele șase proiecte propuse de ONG-uri, propuneri de evenimente care să aibă loc în timpul forumului, mai exact, între 6 și 12 septembrie, și, în paralel, municipalitatea lucrează pentru ca în toamnă să putem să punem în aplicare acele măsuri care încep cu adevărat tranziția spre verde. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care doresc să contribuie cu idei, proiecte, evenimente, pentru ca Brașovul să devină orașul pilon pentru tranziția către verde“, a declarat Nicoleta Cîrjan, coordonatorul FOV.

Citeste și:  Grevă japoneză la Registrul Comerțului: Angajații cer salarii mai mari, spor de risc și suprasolicitare neuropsihică

Pentru a beneficia de finanțare, proiectele trebuie să corespundă domeniilor apelului de proiecte (sustenabilitate urbană, ecologie, protecția mediului și schimbări climatice); să se înscrie în cel puțin una dintre ariile tematice ale evenimentului FOV (Mobilitate și transport alternativ, Managementul deșeurilor, Spații verzi și reconversie urbană, Calitatea aerului, Energie regenerabilă); să se desfăşoare strict în Municipiul Braşov, în perioada 6-12 septembrie 2021; să fie inovatoare în atingerea obiectivelor de informare, educare și conștientizare a publicului cu privire la temele apelului de proiecte; să respecte principiile unui eveniment sustenabil din punctul de vedere al respectării normelor de mediu;

Reamintim că Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să facă din Brașov capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu. Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice (9-12 septembrie 2021), activități inițiate de municipalitate, împreună cu partenerii instituționali și comerciali, pentru promovarea acțiunilor verzi (6-12 septembrie 2021), și activități de educare, informare și conștientizare, derulate de ONG-uri și finanțate cu sprijinul municipalității prin Ghidul de finanțare FOV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.