Sărbătoarea Paștelui în satele din județul Brașov

În perioada 6-20 aprilie, Serviciul Cultură Tradițională Brașov din cadrul Centrului Cultural Reduta derulează online proiectul LUMINĂ DIN LUMINĂ, proiect care cuprinde o serie de materiale foto și video despre sărbătoarea Paștelui în satele din județul Brașov.
Astfel, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube al Serviciului Cultură Tradițională Brașov veți putea urmări:

  1. Rețete tradiționale pentru Paște – pentru perioada postului, reţete de pește pentru Duminica Floriilor și mâncăruri specifice mesei de Paște, rețete care se regăsesc în volumul „Alimente, bucate și leacuri din zona Brașovului – Atlas gastronomic tradițional”, publicat în 2009 de CJCPCT Brașov;
  2. Timpul sărbătorii în spiritualitatea românească. Paștele – sărbătoarea centrală a calendarului festiv ortodox, cercetător științific Veronica Bogoiu;
  3. Înroșirea și închistrirea ouălor pentru Paște – proiect realizat cu sprijinul Etnotique și al lui Florin Bucuțea – Dăișoara, tradiții locale;
  4. Sărbătoarea Paștelui în satul Dăișoara – fotografii realizate de Florin Bucuțea: Prescuriile, Pâinea și Coacerea cozonacilor și a lipiului la Dăișoara;
  5. Obiceiuri tradiționale de Paște: Împușcatul cocoșului la Apața și Plugarul la Vad.
    „În această primăvară care ne supune la o grea încercare, ne-am propus să folosim mediul online pentru a ajunge în casele dumneavoastră. Vă prezentăm mărturii ale continuităţii nealterate a tradiţiilor din judeţul Braşov. Sunt de asemenea mărturii ale activităţii noastre în slujba conservării şi promovării valorilor cultural identitare care ne înconjoară. În condiţiile unei vădit necesare distanţări sociale, ne dorim să aducem spiritul sărbătorilor pascale cât mai aproape de sufletul dumneavoastră. Dumnezeu să ne aibă în pază!”, este mesajul transmis de prof. Adrian Văluşescu, şeful Serviciului Cultură Tradiţională Braşov.
    Facebook / YouTube: Serviciul Cultura Traditionala Brașov
Citeste și:  Ediție istorică FIDELIS: Cea mai mare sumă investită în cadrul unei emisiuni 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.