Sărbătorile Pascale au decurs în liniște și siguranță. La nivel național nu au fost înregistrate evenimente deosebite

24 de persoane salvate. Peste 4.400 de intervenții. Peste 2.800 pentru menținerea ordinii publice și peste 1.500 pentru situații de urgență. Peste 23.000 de verificări cu aplicația eDAC și peste 350 de permise de conducere reținute șoferilor care au pus în pericol alți participanți la trafic.

Pentru Sărbători Pascale petrecute în siguranță, structurile MAI au o prezență activă în stradă pentru a preveni faptele ilegale și pentru a asigura intervenția rapidă în cazul producerii unor incidente, precum și acordarea unei atenții deosebite locurilor aglomerate, inclusiv lăcașurilor de cult.

Angajații MAI sunt în continuare la datorie, în această perioadă, pentru a se asigura că, și cea de doua zi de Paște va fi petrecută în liniște și siguranță, alături de cei dragi!

Astfel, personalul operativ al MAI a intervenit la 4.491 de evenimente, 2.894 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.597 circumscrise situațiilor de urgență.

Traficul la frontiere

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au efectuat formalitățile de control pentru 66.754 de persoane, care au intrat în țara noastră, dintre care 4.666 de cetățeni ucraineni.

Citeste și:  Polițiștii de la transporturi verifică sute de trenuri și gări la nivel național: Amenzi de peste 70.000 de lei impuse

Începând cu 31 martie 2024, polițiștii de frontieră din cadrul aeroporturilor și porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre și dinspre state din spațiul Schengen, sens în care nu există o evidență a acestor pasageri.

Verificări cu aplicația eDAC

În ultimele 24 de ore, în aplicația eDAC, au fost efectuate 23.064 de verificări, fiind returnate 25 alerte, dintre care 2 referitoare la persoane dispărute, 5 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 4 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Siguranță rutieră

În acțiunile desfășurate, polițiștii rutieri au reținut 384 de permise de conducere unor șoferi care reprezentau un pericol pentru cetățeni, existând riscul ca aceștia să producă accidente grave. Exemple: 63 de permise au fost suspendate pentru conducerea sub influența alcoolului și 4 pentru conducerea sub influența drogurilor sau substanțelor interzise. De asemenea, au fost retrase 171 de certificate de înmatriculare.

Citeste și:  Polițiștii de la transporturi verifică sute de trenuri și gări la nivel național: Amenzi de peste 70.000 de lei impuse

Ordine și siguranță publică

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 682 de posibile infracțiuni, iar echipajele de ordine publică au prins în flagrant 181 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 191 fapte penale.

S-au dispus măsuri preventive pentru 26 de persoane și au fost depistate 10 persoane urmărite național sau internațional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, polițiștii și jandarmii au constatat 4.267 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 1,8 milioane de lei.

Situații de urgență

Pompierii au efectuat 3 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, fiind dispuse măsurile necesare pentru remedierea disfuncționalităților care reprezintă un pericol pentru cetățeni.

Citeste și:  Polițiștii de la transporturi verifică sute de trenuri și gări la nivel național: Amenzi de peste 70.000 de lei impuse

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.316 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 84 pentru stingerea de incendii și 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor acestora, au fost salvate 8 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 16 persoane.

Imigrări și situația cetățenilor din Ucraina

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.464 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 160.300 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 36 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,3 %.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.