Scade factura de apă: simbolic

Tariful pentru serviciul de canalizare – epurare practicat de Compania Apa Braşov va scădea din 1 ianuarie 2019, când va fi aplicată noua cotă TVA, de 9%.
„Potrivit modificărilor aduse Codului Fiscal prin Legea nr. 175/2018, nivelul cotei TVA pentru serviciile de canalizare scade de la 19% la 9%, ceea ce va însemna reduceri ale facturilor plătite de fiecare familie. Reducerea se va aplica la factura din luna ianuarie, respectiv pentru consumul aferent lunii decembrie”, arată compania, într-un comunicat de presă.
Noul tarif pentru metrul cub de canalizare – epurare va fi de 2,88 lei, cu TVA, cu 26 de bani mai puţin decât în prezent.
Astfel, utilizatorii vor plăti începând cu 1 ianuarie 2019, 7,05 lei/ mc pentru serviciul de alimentare cu apă şi serviciul de canalizare-epurare. Noul tarif se situează la nivelul celui din anul 2013.
Anul trecut, Compania Apa se situa pe locul 23, din 45 de operatori, în clasamentul național al tarifelor. Acesta poate fi consultat pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, www.anrsc.ro.

Citeste și:  Corona Brașov încoronează orașul cu victorie! Trofeele Erste Liga și Cupa României prezentate în tur festiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.