Scăderi puternice în unitățile turistice din România. Brașovul a înregistrat cei mai mulți turiști!

Sosirile si înnoptările au scăzut în ianuarie cu aproape 40%, respectiv 44%, comparativ cu aceeași lună din 2020, arată Institutul Național de Statistică.

Raportat la perioada menționată, la punctele de frontieră, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 59%. Cei mai mulți turiști au înregistrat județele Brașov, Prahova și Capitală. Nici românii nu au mai călătorit în străinătate. Plecările de acest fel au scăzut cu peste 63%.

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna ianuarie 2021 de 337,4 mii persoane, în scădere cu 59,0% faţă de luna ianuarie 2020. Mijloacele de transport rutier și aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile din străinătate, reprezentând 89,4%, respectiv 7,6% din numărul total de sosiri.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna ianuarie 2021 de 753,6 mii persoane, în scădere cu 63,1% comparativ cu luna ianuarie 2020. Mijloacele de transport rutier și aerian au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 78,6%, respectiv 20,9% din numărul total de plecări. O evoluție pozitivă, comparativ cu luna ianuarie 2020, s-a înregistrat la transportul naval, respectiv cu 9,7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.