Scandal la Bod: Primarul a intrat cu buldozerele în pășunea comunală – FOTO

Este scandal la Bod unde în această dimineață primarul din localitate, însoțit de jandarmi și buldozere, a intrat pe pășunea comunală unde își pășteau oamenii în liniște animalele. Este vorba despre o asociație de crescători de animale, ACTL care a concesionat 395 de hectate de pășune, concesiune care este valabilă încă patru ani. Primarul localității și-a schimbat planurile cu această pășune, dorind să facă noi contracte de închiriere individuale cu crescătorii de animale.


Astfel, în februarie edilul din Bod i-a anunțat pe membrii asociației că va anula contractele și va încheia înțelegeri noi între crescători și Primăria din Bod. Asociația s-a opus și i-a cerut primarului să respecte contractul deja existent.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT


În această dimineață, însă, primarul a intrat cu buldozerul în pășune, pentru a face șanțuri de grănițuire, a parcelelor, în vederea uneri repartizări ulterioare a suprafețelor.


„Este incredibil ce face Primăria Bod. Este inacceptabil așa ceva. Avem contracte de închiriere pentru aceasă suprafață. avem ordinea noastră pe care primarul nu trebuie s-o tubbure în perioada de desfășurare a contractului. Sunt crescători care de 10-15 ani dețin și exploatează aceleași suprafețe, pe care le-au lucrat și îngrijit. Ceea ce vrea să facă primarul este un haos. Primăria intenționează să redistribuie suprafețele, ceea ce este o mare nedreptate. Oamenii au investit bani în aceste parcele pe care le au în exploatare”, ne-a declarat Ovidiu Nan, vicepreședintele ACTL.

Citeste și:  Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă remarcabilă în Arabia Saudită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.