Scenariul Roșu, aprobat pentru două unități de învățămâmt din județ

Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, a convocat astăzi ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în vederea dezbaterii și votării propunerilor de aplicare a scenariului roșu în cazul Școlii gimnaziale din localitatea Șoarș și al Grădiniței cu program prelungit nr. 22 „Micul Prinț” din municipiul Brașov.

Propunerile de aplicare a scenariului roșu, ce presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor doar la activități/lecții online, au fost făcute de consiliile de administrație ale celor două unități (din care fac parte și reprezentanții părinților), fiind avizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov și de Inspectoratul Școlar Județean.

În cazul Grădiniței cu program prelungit nr. 22 „Micul Prinț” cauza este confirmarea infectării unei educatoare cu noul coronavirus.

Citeste și:  Începe cea de-a III-a ediție Orchestra's Conductor Competition

În privința Școlii Gimnaziale din localitatea Șoarș, unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este de 2,76/ 1.000, propunerea a fost motivată de necesitatea protejării elevilor, dat fiind faptul că aceste cazuri au avut mulți contacți, iar comunitatea este expusă unui risc crescut de infectare.

„Nu ne dorim să bulversăm procesul de învățământ, dar nici să expunem copiii la risc. La Șoarș este vorba despre 6 cazuri, dintre care unul este al unui elev al școlii respective”, a afirmat directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat, prin vot unanim, instituirea scenariului roșu, până în data de 1 octombrie a.c., în cazul Școlii Gimnaziale Șoarș, respectiv 21 septembrie a.c. în cazul Grădiniței cu program prelungit nr. 22 „Micul Prinț”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.