Schimbările bruște ale vremii: ANM prognozează o creștere rapidă a temperaturilor până la 20 de grade

În zilele recente, temperaturile au înregistrat o scădere semnificativă în România, pe fondul traversării teritoriului de către un curent de aer polar, în apropierea echinocțiului de primăvară.

Temperaturile au suferit o scădere bruscă, coborând cu până la 10 grade Celsius, iar în unele zone au fost înregistrate chiar ninsori.

În cursul weekendului însă, se preconizează că în sudul și vestul țării temperaturile vor atinge și 20 de grade Celsius.

Orașul Suceava a fost surprins de ninsori și frig, asemănător cu cele din luna decembrie. La Rădăuți, zăpada a acoperit chiar și zambilele înflorite și trandafirii înmuguriți, conform Observator.

De azi, se prognozează o încălzire generală în toate regiunile, iar temperaturile vor depăși mediile climatologice specifice pentru această perioadă, în majoritatea țării.

Citeste și:  Țigările electronice de unică folosință, o bombă cu ceas pentru sănătate, avertizează InfoCons

Cerul va fi variabil, cu nori trecători și posibile ploi slabe izolate în regiunile vestice, sud-estice și în zonele montane. Vântul va sufla în general slab și moderat, cu ușoare intensificări sporadice, în special în zonele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 12 și 20 de grade Celsius, iar minimele vor oscila între 0 și 10 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde pot fi condiții de brumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.