Şcoala de vară de la Braşov îşi deschide porţile pentru cursuri de limba română

Cea de-a 25-a ediţie a Şcolii de vară de Limba Română, organizată de Institutul Cultural Român (ICR), are loc în perioada 2-27 iulie 2019 la Braşov. Anul acesta, s-au înscris 23 de participanţi din Brazilia, Luxemburg, Spania, Israel, Croaţia, Elveţia, Belgia, Marea Britanie, care vor face cursuri de limbă română cu trei profesori de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Invitaţi la această ediţie a şcolii de vară sunt istoricul Adrian Cioroianu, scriitoarea Manuela Cernat şi criticul literar Marius Chivu.

Cursurile de limbă română sunt cel mai longeviv program derulat de ICR, care organizează, de 25 ani, cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească în cetatea transilvană de secol XII. Programul acestei ediţii cuprinde 60 de ore de cursuri intensive de limbă română şi o serie de prelegeri pe tematici diferite. Alături de cursurile intensive de limba română, în program sunt incluse ateliere de creaţie (Jurnalism şi publicitate, Gastronomie, Actorie), cursuri de cultură şi civilizaţie românească (de două ori pe săptămână), proiecţii de filme (o dată pe săptămână au loc vizionări de filme româneşti ale celor mai buni cineaşti ai momentului, premiaţi la marile festivaluri europene de film sau filme devenite clasice), precum şi un program de documentare culturală. Roxana Morteanu şi Oana Dragnea din cadrul Biroului Limba Română al ICR se vor ocupa de organizarea şi derularea în bune condiţii a şcolii de vară.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Atelierele de creaţie se desfăşoară la Muzeul Judeţean de Istorie, la restaurantul Old Center Bistro, precum şi la Centrul Cultural Reduta. Participanţii sunt cazaţi la un hotel de trei stele, situat în zona centrală a oraşului Braşov, iar cursurile de limba română şi prelegerile de cultură şi civilizaţie vor avea loc în acest an în sălile de conferinţă ale hotelului.

One thought on “Şcoala de vară de la Braşov îşi deschide porţile pentru cursuri de limba română”

  1. buna ziua, am nevoie de informati in legatura cu invaraatu limbi Romana pentru nevast si fica mea in scoala dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.