Școala Gimnazială 9 din Brașov, câștigătoare în cadrul Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar

Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a desemnat câștigătorul concursului demarat în cadrul Proiectului pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, implementat în cadrul a 4 școli gimnaziale de pe raza județului Brașov, respectiv Școala Gimnazială nr. 14, Școala Gimnazială nr. 9. ”Nicolae Orghidan”, Școala Gimnaziale nr 5 Săcele și Școala Gimnazială Jibert. 

Prin implicarea elevilor în proiectul care se derulează pe parcursul semestrului al II-lea al anului școlar în curs se dorește conștientizarea acestora cu privire la implicațiile violenței fizice și psihologicecomise în unitățile de învățământ  și angrenarea acestora în activități competitive și educaționale, având ca  efect reducerea violenței în mediul școlar.

Citeste și:  Studiu: România se află pe locul 89 în clasamentul celor mai atrăgătoare țări pentru cei care vor să lucreze în străinătate

În cadrul concursului, elevii participanți au avut de realizat un material informativ-preventiv privind violența, sub forma unui afiș sau poster de dimensiunea 100×70 cm, precum și a  unui clip video, de maximum 3 minute, care să transmită mesaje anti-bullying, acestea fiind rezultatul efortului colectivului de elevi dintr-o clasă, coordonați de profesorul diriginte.

La nivelul fiecărei unități școlare a fost desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii școlii, iar la nivelul județului a fost desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de reprezentanții instituțiilor partenere.

Astfel, la nivelul județului Brașov a fost desemnată câștigătoare clasa a VII-a B din cadrul Școlii Gimnazială nr 9 Nicolae Orghidan, care a adunat cele mai multe voturi, iar eforturile elevilor, transpuse în materialele create, au fost apreciate de partenerii din cadrul proiectului (Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov, Organizația Salvați Copiii-Biroul Local Brașov). Elevii au fost premiați în cadrul concursului, iar lucrările câștigătoare vor fi transmise pentru jurizare în etapa de selecție la nivel național. Câștigătorii vor fi desemnați de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Siguranța Școlară.

Citeste și:  Brașoveancă arestată după ce ar fi incendiat locuinţa unui vecin în noaptea de Paşte

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Brașov vor continua activitățile informativ-preventive în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza județului, având drept obiectiv prevenirea și combaterea oricăror forme de violență fizică sau psihologică în mediul școlar.

Foto. AFIȘ CÂȘTIGĂTOR, Școala Gimnazială nr 9 Nicolae Orghidan Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.