„ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI” a ajuns la final! Peste 700 de elevi brașoveni au beneficiat de acest proiect

Pe parcursul anului școlar 2021-2022, la nivel naţional s-a derulat Programul ”Şcoala Siguranţei Tedi” în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române,  firma Maspex România și  Ministerul Educaţiei.

Astfel, în cel de-al 7-lea an al Școlii siguranței Tedi, peste 700 de elevi de clasa I din unitățile de învățământ de pe raza județului Brașov au beneficiat de informații importante pentru siguranța lor, prezentate cu ocazia întâlnirilor organizate de poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov în colaborare cu cadrele didactice.

Siguranța rutieră, siguranța on-line, siguranța în vacanță și siguranța copiilor care rămân singuri acasă, au fost temele abordate cu ocazia întâlnirilor, și au avut ca obiective, formarea și dezvoltarea abilităților necesare celor mici astfel încât să fie capabili să evite situațiile riscante în care se pot afla la un moment dat.

Citeste și:  Atelier axat pe implicarea directă a cetățenilor în gestionarea bugetului local și pe modul în care ideile brașovenilor pot deveni realitate

Festivitatea de încheiere a programului din acest an școlar a avut loc la Școala Gimnazială nr. 3 ,,Gheorghe Lazăr” din municipiul Brașov, ocazie cu care au fost premiați copiii din clasa I-B, pentru implicarea deosebită în activitățile specifice programului.

Într-un cadru deosebit la care au fost prezenți reprezentanți ai firmei Maspex România, Inspectoratului Școlar Județean Brașov și Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, elevii din clasa I au predat ștafeta colegilor din clasele pregătitoare, care în următorul an școlar, vor învăța aceleași reguli de siguranță.  

De asemenea toți elevii din școala mai sus amintită au participat la activitățile organizate de Poliția Brașov. Au fost astfel prezentate de către polițiștii Serviciului Criminalistic, trusele criminalistice, copiii participând la demonstrații specifice de cercetare la fața locului, iar cu sprijinul Serviciului Rutier, copii au avut ocazia să cunoască laboratorul mobil și a echipamentele de siguranță rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.