Şcoala va reîncepe săptămâna viitoare, după aceleași scenarii

Săptămâna viitoare elevii vor reveni la școală după aceleași scenarii de dinainte de vacanță. În funcție de situația epidemiologică, cei care învață în localitățile unde rata de infectare este sub 1/1000 vor merge în clase. Acolo unde incidența este sub 3/1000 de locuitori participă fizic la ore elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale, iar în localitățile unde sunt peste 3/1000, cursurile se țin online, cu excepția celor din clasele I-IV.

Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai, este vorba de toţi elevii, cu excepţia celor din clasele terminale care vor reveni în data de 10 mai. Ideal ar fi ca această problemă [a testării non-invazive – N. Red.] să fie rezolvată până la revenirea la şcoală, după vacanţa de după Sărbătorile pascale”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de Edupedu.ro.

Citeste și:  Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Ministrul Educației a declarat astăzi, 27 aprilie, că a cerut în Comitetul interministerial şi Ministerului Sănătăţii aplicarea testării non-invazive în şcoli. Sorin Cîmpeanu a precizat că testarea non-invazivă a elevilor trebuie rezolvată până la revenirea copiilor din vacanţă.

În Comitetul Interministerial de joi am făcut această propunere, printr-o adresa scrisă, o solicitare din partea Ministerului Educaţiei, am transpus această idee şi către Ministerul Sănătăţii, solicitare către Ministerul Sănătății şi sunt convins că se vor apleca cu maximă atenţie în condiţiile în care din ce în ce mai multe state europene apelează la soluţia aceasta a testării non-invazive în şcoli. Ultimul exemplu este cel al Italiei, care s-a adăugat exemplului Germaniei, Austriei, Franţei în care aceste teste non-invazive sunt utilizate în şcoli. Ele sunt validate ulterior prin teste PCR, dar sunt un instrument foarte important pentru a asigura protecţia sanitară în şcoli. Este vorba de testarea elevilor care prezintă simptome specifice în timpul procesului de învăţământ, precum şi a elevilor care au luat la cunoştinţă că sunt contacţi ai unor cazuri confirmate”, a afirmat Cîmpeanu, la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres.

Citeste și:  Peste 1.500 de misiuni gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

Sorin Cîmpeanu a declarat că Guvernul „va analiza şi va decide” cine va cumpăra testele.

Ministerul Educației dorește însă ca elevii din clasele terminale să fie prezenți în școli pentru a se pregăti în vederea examenelor, indiferent de evoluția pandemiei, dar o analiză pe această temă va fi făcută săptămâna aceasta în colaborare cu Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.