Scrimă: Echipa masculină de sabie a României a cucerit bronzul la Europenele de cadeţi

Echipa masculină de sabie a României a obţinut medaliile de bronz la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi de la Novi Sad (Serbia).

Sabrerii pregătiţi de Alexandru Chiculiţă au întrecut Italia în meciul pentru bronz, cu scorul de 45-37, potrivit Federaţiei Române de Scrimă.

Echipa alcătuită din Casian Cîdu, Dacian Enache, Rareş Gheorghe şi Luca Radu a învins Grecia cu 45-35, în optimile de finală, în sferturi a dispus de Germania cu 45-36, dar a pierdut semifinala cu Ungaria, 37-45.

Echipa feminină de floretă s-a clasat pe locul 9. România (Andreea Dincă, Paula Radu, Maria Teodorescu, Ingrid Miti Bikfalvi) a pierdut în optimi în faţa Ungariei, cu 43-45. În turneul pentru locurile 9-16, tricolorele au câştigat toate cele trei partide disputate, 45-13 cu Serbia, 45-37 cu Cehia şi 45-39 cu Germania.

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

În proba feminină de spadă, România (Ilinca Ionescu, Emma Şonţ, Andreea Muntean, Ana Tomşa) a ocupat locul 13. În optimi, tricolorele s-au înclinat în faţa Elveţiei, cu 25-42. În turneul pentru poziţiile 9-16, România a fost învinsă de Suedia cu 45-40, apoi au trecut de Bulgaria, cu 45-41, şi de Azerbaidjan cu 45-42.

La Campionatele Europene rezervate juniorilor, care au avut loc până miercuri la Novi Sad, România a cucerit trei medalii. Sâmbăta trecută, în prima zi de competiţie, Radu Niţu a câştigat medalia de argint în proba de sabie, iar Karina Vasile a obţinut bronzul la floretă. Marţi, echipa feminină de floretă, compusă din Emilia Corbu, Karina Vasile, Andreea Dincă şi Teodora Şofran, a câştigat aurul.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

La Europenele de cadeţi, Maria Alexe a cucerit, sâmbătă, bronzul la sabie, iar echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Dacian Enache, Rareş Gheorghe şi Luca Radu) a câştigat medalia de bronz, duminică.

Sursa, Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.