Scumpirea utilităților și normele Covid cresc tarifele la cazarea în căminele Universității Transilvania

Anul acesta studenții Universității Transilvania Brașov ar putea plăti taxe majorate cu până la 20 % pentru cazarea în cămine, pentru anul universitar 2020-2021. Majorarea este determinată de din cauza scumpirii utilităților dar și a costurilor materialelor sanitare pentru dezinfecţie. Prorectorul Daniel Munteanu a explicat că numai factura la utilități s-a majorat cu 60 de procente.

În plus, sursa citată a explicat că în camerele căminelor studențești vor putea fi cazați anul acesta doar doi-trei studenți, față de patru anul trecut, iar acest lucru a provocat lajorarea tarifelor.

Potrivit datelor oferite de sistemul online de precazare, pentru anul universitar 2020-2021, la Universitatea Transilvania Brașov există peste 5.000 de solicitări, în vreme ce instituția poate oferi doar 3.400 de locuri de cazare.

Citeste și:  Mâine va fi prima zi de anchete de circulație Origine — Destinație!

„Vom propune nişte tarife, însă acestea trebuie aprobate în Consiliul de Administraţie al Universităţii, creşterea este de 10-15%, până la 20%”, a spus Munteanu.

Prorectorul Daniel Munteanu a subliniat că, în acest context, pentru a se evita apariţia unor probleme, este foarte important ca studenţii să înţeleagă să respecte regulile de protecție sanitară, el precizând că, într-un cămin care a fost deschis în permanenţă de la începutul pandemiei, unde au fost găzduiţi 90 de studenţi străini, nu a existat niciun caz de infectare cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.