Se apropie Ziua internaţională a tigrului, la Zoo Brașov

Ziua internaţională a tigrului (29 iulie) este sărbătorită și în acest an la Grădina Zoologică din Braşov, unde se află mai multe exemplare de tigru, care au reprezentat, încă de la apariţia lor în cadrul instituţiei, una dintre cele mai mari atracţii. Cu prilejul acestei zile, sunt organizate o serie de activităţi menite să atragă atenţia publicului asupra problemei dispariţiei tigrilor.

Grădina Zoologică Braşov va invită să celebrăm împreună acesta zi, să ne deschidem inima şi mintea pentru diversitatea magnifică a vieţii sălbatice, să înţelegem importanţa protejării faunei sălbatice, să devenim mai atenţi la tot ce ne înconjoară.

ACTIVITĂȚI:

Ora 10.30 – 12.00 Bine ați venit la ziua tigrilor! Musafiri! Cadouri! Surprize!
Vom pregăti împreună cu copii, “Cadouri delicioase”! Vor fi aduse în prealabil cutiile de cadouri, gata aranjate cu hârtia colorată de împachetat, banda scoci, cariocile, frunze uscate, carne.
Împreună vom pregăti cadourile, apoi vom merge la țarcul tigrilor, să le dăruim
Să ne bucurăm și să le cântăm La mulți ani!

Citeste și:  Peste 263.100 de persoane şi aproximativ 76.800 de mijloace de transport au tranzitat fro­ntiera în ultimele 24 de ore

Ora 13.00 – 14.00, Tigrii și copiii!” (3 – 10 ani – activitate creativă)
Desen cu creioane colorate și/sau desen pe asfalt.

Ora 15.00 – 16.00, Unde Locuiesc Tigrii?” (10 – 99 ani – joc interactiv)
Habitat și specii de tigri, Comportamente și adaptări ale tigrului, Conservarea tigrilor.
Ne vom juca, vom povesti şi vom afla multitudinea de motivele care există în favoarea protejării tigrilor şi a savanei Africane. Trebuie să învățăm noi și să-i învățăm și pe alții, să protejeze natura, în special pădurile, care ne asigură viața pe pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.