Se caută noi măsuri pentru evitarea carantinei

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a participat marți la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ghimbav, convocată, la solicitarea sa, de președintele acestui for, primarul Ionel Fliundra.


Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat analiza incidenței cazurilor de COVID-19 în localitate și trendul infectărilor, măsuri suplimentare pentru reducerea riscului de contaminare și pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, precum și posibilitatea operaționalizării unui centru de vaccinare.


Prefectul Mihai Cătălin Văsii a făcut o informare asupra activității desfășurate în ultima perioadă de autoritățile județene cu atribuții în gestionarea pandemiei de COVID-19. De asemenea, a evidențiat necesitatea unor acțiuni de responsabilizare a cetățenilor orașului Ghimbav, având ca scop creșterea gradului de conformare la măsurile de protecție sanitară, în paralel cu intensificarea acțiunilor de verificare a respectării acestor măsuri, a celor privind restricționarea circulației pe timp de noapte, interzicerea formării și circulației grupurilor pietonale, precum și a celorlalte măsuri prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 293/2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021. Prefectul județului a mai recomandat ca, în măsura posibilităților, cel puțin instituțiile publice din orașul Ghimbav să organizeze lucrul în schimburi și în regim de telemuncă.

Citeste și:  S-a semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz din comuna Lisa. Investiție de 10,8 milioane de lei

În privința deschiderii unui centru de vaccinare în Ghimbav, prefectul Mihai Cătălin Văsii a dat asigurări că Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vor oferi tot sprijinul în acest sens, atât pe partea de inspecție și avizare, cât și în ceea ce privește demersurile la Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, dacă autoritățile locale din oraș sunt pregătite pentru deschiderea acestui centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.