Se deschid primele pârtii din România! Unde se va putea schia în minivacanța de 1 Decembrie?

Straja este până acum singurul mare domeniu schiabil care a anunțat deschiderea sezonului din 1 Decembrie 2022. Două pârtii vor fi puse la dispoziția turiștilor: Constantinescu și Platoul Soarelui.

„A venit momentul cel mai mult așteptat, marea deschidere a sezonului sporturilor și activităților de iarnă. Deschidem sezonul începând cu data de 1 decembrie 2022.Vă așteptăm într-un număr cât mai mare să sărbătorim #românește !”, au anunțat administratorii de la Complex Montana – Straja.

Se va deschide pârtia Constantinescu, care are o lungime de 1,1 kilometri. Aceasta este deservită de un telescaun.

Ea va fi a doua pârtie care va fi pusă la dispoziția turiștilor din 1 Decembrie la Straja.

Administratorii de la pârtia Platoul Soarelui au anunțat și ei deschiderea sezonului.

Și administratorii Arenei Platoș Păltiniș, pârtia D, își doresc să deschidă sezonul începând de miercuri, 30 noiembrie 2022. Reprezentanții complexului de pârtii din stațiunea Păltiniș anunță însă, că în funcție de condițiile meteo, data deschiderii poate fi amânată. În prezent stratul de zăpadă naturală măsoară doar 7 centimetri și s-a apelat la cea artificială, produsă de tunuri.
Stațiunea Păltiniș din județul Sibiu se află la 1.442 metri altitudine. Complexul are 3,5 kilometri de pârtii și este dotat cu instalație de nocturnă, inclusiv pentru pârtia de saniuțe.

Până acum și-au mai anunțat deschiderea Buscat Resort, cu pârtia de inițiere de 100 de metri, de miercuri, 30 noiembrie, și Mădăraș, județul Harghita, cu pârtia mică de 200 de metri, care se va deschide joi, 1 Decembrie.

Foto: Facebook.com/Cabana.Montana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.