Se fac pregătiri intense pentru competiția Eurovision Song Contest 2022. Cine sunt cei cinci artiști care vor face selecția națională

Înscrierile pentru Selecţia Naţională Eurovision s-au încheiat ieri, 19 decembrie. Săptămâna aceasta, juriul de specialitate va anunţa melodiile semifinaliste. Iar pe 5 martie vom afla reprezentantul României la Eurovision 2022. Regulamentul concursului îl găsiţi pe site-ul eurovision.tvr.ro.

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt artiștii care vor juriza această ediţie a Selecţiei Naţionale. Pe cei cinci interpreți și compozitori îi leagă o bogată activitate în industria muzicală, dar și experienţa participării sau colaborării la Eurovision România. Ei vor forma juriul de specialiști la toate fazele Selecției Naționale, de la etapa preselecției până în marea finală.

Melodiile care vor trece de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului. În premieră, membrii juriului vor analiza piesele calificate în format video, la fel ca la etapa internațională a concursului, evaluând, individual, calitatea acestora și prestația artiștilor.

Citeste și:  S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

„În luna ianuarie, vom organiza o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru semifinaliști. Fiecare jurat va analiza, individual, aceste materiale, care vor fi disponibile și pe canalele TVR, tv și online, întrucât, vă reamintesc, publicul va salva, votând pe pagina de Facebook oficială, cinci piese în următoarea etapă a competiției”, a dezvăluit Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România.

Semifinala şi finala Selecţiei Naţionale se vor desfăşura la începutul anului viitor, pe parcursul lunilor februarie și martie. Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în competiția internațională.

Competiţia internațională se va desfășura în luna mai la Torino, după ce trupă italiana Maneskin a câştigat marele trofeu în 2021.

Citeste și:  Grevă japoneză la Registrul Comerțului: Angajații cer salarii mai mari, spor de risc și suprasolicitare neuropsihică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.