Seara de gală a artei lirice încheie luna iulie, la Opera Braşov!

Luna iulie se încheie la Opera Braşov cu un eveniment festiv – „Seara de gală a artei lirice”, ce va reuni, într-un singur program, atât opera, cât şi opereta şi baletul.

Un scurt bilanţ al perioadei în care ne-am reluat activitatea, după starea de urgenţă, ne arată că, din data de 11 iunie, când a avut loc primul spectacol, şi până acum, am organizat nu mai puţin de 27 de evenimente!

Recitaluri, concerte, spectacole de operetă, de balet şi pentru copii, toate au reanimat curtea Operei Braşov.

Pentru că aceasta s-a transformat într-o veritabilă Grădină de vară, pornind de la câteva panouri ca decor şi ajungând acum să avem o scenă în adevăratul sens al cuvântului. Şi pe această cale, dorim să mulţumim domnului Dumitru Alexandru, cel care a făcut posibil ca instituţia noastră să poată susţină toate spectacolele, în pofida perioadei perioadei dificile. Domnia sa ne-a pus la dispoziţie, gratuit, toate elementele necesare ridicării scenei, iar colegii din Departamentul Tehnic au muncit la construirea acesteia.

De asemenea, evenimentele noastre s-au desfăşurat şi vor avea loc în condiţii de maximă siguranţă. Atât pentru sănătatea spectatorilor, cât şi a angajaţilor, ca obiectiv prioritar, Opera Braşov a luat toate măsurile în ceea ce priveşte limitarea răspândirii epidemiei de Coronavirus: purtarea obligatorie a măştii, circuite diferite de intrare/ieşire pentru public, dezinfectarea mâinilor şi a obiectelor folosite, măsurarea temperaturii la intrare, amplasarea scaunelor la distanţa prevăzută de minim 1,5 m, precum şi adaptarea spectacolelor la condiţiile actuale.

Aşadar, vă aşteptăm, cu drag şi în siguranţă, la evenimentele noastre estivale care vor continua şi în luna august!

Marţi, 28 iulie 2020 şi miercuri, 29 iulie 2020, de la ora 10.00, în Grădina de vară a Operei Braşov, îi invităm pe cei mici la spectacolul special dedicat lor: „Fata moşului cea cuminte” de Florin Comişel, având la bază binecunoscuta poveste „Fata moşului şi fata babei” a lui Ion Creangă. Distribuţia este alcătuită din artiştii Operei Braşov: Anca Pănescu, Andromeda Nemeş, Mihaela Marele, Sonia Hazarian, Nora Vlad, Lorand Cristian, Iulia Pârlea, Simona Manole, Ştefan Schuller, Bogdan Mirică, Mugurel Oancea.

Îşi dau concursul Corul şi Baletul Operei Braşov. Regia artistică este semnată de Florenţa Marinescu şi Valentin Popescu. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller.

Spectacolul de miercuri este oferit special pentru Grădiniţa „Universul Montessori” Braşov.

Preţ bilete: 10 lei

Vineri, 31 iulie 2020, de la ora 19.00, în Grădina de vară a Operei Braşov, vă aşteptăm la un eveniment special: „Seara de gală a artei lirice”, un spectacol complet şi complex, în care vă veţi întâlni atât cu muzica de operă, de operetă, cât şi cu momente de balet. Pe scena, acum extinsă, din curtea Operei, vor evolua soliştii: Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Aurelia Florian, Corin Klein, Valentina Mărgăraş, Anda Pop, Asineta Răducan, Carmen Topciu, Liviu Iftene, Mihai Irimia, Lorand Cristian, Valentin Marele, Adrian Mărcan, Dan Popescu. Îşi dau concursul Orchestra, Corul şi Baletul Operei Braşov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole. Scenografia: Rodica Garştea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Regie scenă: Dan Antipa.

Veţi putea asculta unele dintre cele mai frumoase arii şi duete din lirica universală, din operele: „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea, „Samson şi Dalila” de C. de Saint-Saens, „Pescuitorii de perle” de G. Bizet, „Povestirile lui Hoffmann” de J. Offenbach, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, „Elixirul dragostei” de G. Rossini, din operetele: „Sânge vienez” de J. Strauss şi „Contesa Maritza” de E. Kalman. Baletul Operei Braşov a pregătit un moment special pentru această gală, valsul „Vin, femei şi cântec” de J. Strauss – fiul.

Preţ bilete: 15 lei

Biletele se pun în vânzare cu două ore înainte de fiecare eveniment (la spectacolele pentru copii – cu o oră înainte), la sediul Operei Braşov, str. Bisericii Române nr. 51. Informaţii se pot obţine la telefon: 0268/419.380.

La evenimentele ce se vor desfăşura în curtea instituţiei noastre, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măştii este obligatorie! Scaunele vor fi aşezate la distanţa minimă obligatorie de 1,5 m. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentaţi simptome de infecţie respiratorie, să rămâneţi acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră şi nici pe ceilalţi participanţi la eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.