Seară magică în Liga Campionilor. Real Madrid câștigă derby-ul cu Inter, Milan e out din Europa

Primele patru grupe ale Ligii Campionilor 2021/2022 au ajuns la final marţi, în direct pe canalele Look Sport. Marea surpriză este eliminarea din orice competiție a celor de la Milan. Echipa lui Tătărușanu încheie rușinos pe ultimul loc în grupă. O performanță importantă a obținut în schimb Șeriff Tiraspol. Chiar dacă nu s-au calificat în optimile Ligii Campionilor, moldovenii merg în play-off-ul Europa League, acolo unde Milan nu a fost capabilă să ajungă.

Grupa A
PSG – Club Brugge 4-1
PSG a făcut instrucție cu campioana Belgiei, iar Mbappe și Messi au fost cei mai buni. Primul a marcat două goluri rapid, în minutele 2 și 7. A ieșit apoi la rampă Messi, care și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Starul argentinian a înscris în minutele 38 și 76, ultimul din penalty. Între cele două goluri marcate de Messi, Club Brugge a înscris golul de onoare prin Rits, în minutul 68.


RB Leipzig – Manchester City 0-0

Leipizig s-a impus surprinzător în fața lui Manchester City, după ce fusese spulberată în Anglia, scor 6-3.

Maghiarul Szoboszlai, în minutul 24, și Silva, în minutul 71, au marcat golurile germanilor. Oaspeții au revenit în joc grație reușitei lui Mahrez (77), însă nu au reușit mai mult.
Britanicii au terminat meciul în 10, după ce Walker a fost eliminat în minutul 83. Înfrângerea din Germania nu-i afectează prea mult pe elevii lui Guardiola. La final, Manchester termină Grupa A pe primul loc, cu 12 puncte, devansând-o pe PSG (11 puncte). Cele două echipe merg mai departe în Liga Campionilor, în timp ce Leipzig va continua în Europa League. Nemții au făcut 7 puncte și au terminat pe locul 3, în timp ce Club Brugge e ultima, cu 4 puncte.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Grupa B
AC Milan – Liverpool 1-2
Milan a deschis scorul prin Tomori, în minutul 29, iar la acest scor era calificată. A fost însă suficient să iasă la rampă Salah, care a egalat în minutul 36, iar calificarea se îndepărta din nou de italieni. Liverpool a dat lovitura de grație în minutul 55 prin Origi și a trimis-o pe Milan pe ultimul loc în grupă.

FC Porto – Atletico Madrid 1-3
Atletico s-a impus în meciul decisiv chiar pe terenul „dragonilor”, într-o atmosferă extrem de încordată. După o primă repriză albă, Griezmann a deschis scorul în minutul 56. Imediat după reușita francezului, spaniolii au rămas în inferioritate după ce Carrasco a văzut direct cartonașul roșu, în minutul 70. Portughezii nu au știut să profite de avantajul numeric și nu au trecut decât 3 minute și au rămas și ei în 10, după ce Wendell a văzut și el cartonașul roșu.
Ultimele minute au fost interesante. Correa a făcut 2-0 în minutul 90, iar De Paul a dus scorul la 3-0 pentru spanioli, în minutul 90+2. Sergio Oliveira a marcat și el din penalty, în minutul 90+6 și a stabilit scorul final.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Liverpool câștigă categoric grupa cu 18 puncte și merge în optimi. Alături de englezi merge mai departe Atletico, echipă care face 7 puncte. Porto termină pe poziția a treia cu 5 puncte și va juca în play-off-ul Europa League, în timp ce Milan rămâne ultima, cu doar 4 puncte.

Grupa C:

Dortmund – Beşiktaş 5-0
Ploaie de goluri la Dortmund, însă chiar și așa Borussia nu reușește să se califice în optimile de finală ale competiției. Golurile nemților au fost reușite de Malen (29), Reus (45+2 p. 53) și Haaland (68 și 82). Dortmund trebuie să se mulțumească doar cu un loc în play-off-ul Europa League, într-o grupă în care a pierdut calificarea ce părea accesibilă.

Ajax – Sportling 4-2

La Amsterdam s-a jucat un meci fără miză, mai ales că ambele echipe erau calificate deja în optimi, iar primul loc în grupă era adjudecat de Ajax, indiferent de ceea ce s-ar fi întâmplat în ultimul meci. Însă „lăncierii” și-au respectat blazonul și au câștigat fără prea mari emoții.

Citeste și:  Cinematograful Popular din Brașov: Renovare finalizată, dar așteaptă redeschiderea din motive birocratice

Haller (8), Antony (42), Neres (58) și Berghuis (62) au marcat pentru învingători, în timp ce Santos (22) și Tabata (79) au punctat pentru lusitani.

Pe primul loc încheie Ajax (18 puncte), urmată de Sporting (9), Dortmund (9) și Beșiktaș (0)

Grupa D:

Real Madrid – Inter Milano 2-0
Derby-ul Grupei D a fost câștigat de spanioli, care se califică de pe primul loc în optimile de finală. Kroos (18) și Asensio (79) au marcat două goluri spectaculoase, suficient pentru ca madrilenii să se impună. Din minutul 64, Barella și-a lăsat echipa în inferioritate numerică. S-a terminat 2-0 pentru Real, dar Inter merge și ea mai departe de pe locul secund.

Şahtior – Şeriff Tiraspol 1-1
Derby-ul codașelor s-a terminat nedecis, 1-1, iar cei care merg în play-off-ul Europa League sunt moldovenii. Unicul gol al primei reprize a meciului a fost reușit de Fernando, în minutul 42, însă nu a fost de ajuns ca Șahtior să poată câștiga. În prelungiri, oaspeții au egalat prin Nikolov, în minutul 93.
Pe primul loc în clasament a terminat Real Madrid cu 15 puncte, urmată de Inter (10), Șeriff (7) și Șahtior (2).

Sursa, LookSport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.