Secretarul de stat Radu Szekely și viceprimarul Flavia Boghiu, prezenți la Caravana Aspire Teachers din Brașov

Pe 22-23 iulie 2021, caravana „Drumul către învățare autentică” organizată de Aspire Teachers ajunge în Brașov. La evenimentul care va avea loc la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA), din data de 23 iulie, vor fi prezenți 100 de profesori din toată țara.

Printre invitați se află Radu Szekely, Secretar de Stat în Ministerul Educației, Flavia Boghiu, viceprimar Brașov, Carmina Vakulovski, profesoară la Liceul „Andrei Mureșanu” Brașov, Olimpia Meșa, consultant design de învățare, Gabriela Bărbulescu, psiholog și psihoterapeut, Mari Nicolae, coordonatoarea programului de învățare prin proiecte la Avenor College în București, Ovidiu Tripșa, Inspector Școlar General, Măriuca Morariu, director executiv Aspire Teachers.

Citeste și:  Aproape 588 de milioane de lei vor finanța 46 de noi proiecte de infrastructură. Peste peste 13 milioane de lei pentru comunele Șoarș și Șinca

„Evaluarea este etapa esențială de la care poate începe transformarea sistemului de educație. Vom învăța, alături de cei 100 de profesori care vor fi prezenți, noi metode de evaluare și vom crea contexte de învățare autentică. Invitații sunt lideri de la firul ierbii și reprezentanții instituțiilor locale și centrale pentru că vom urmări să scoatem la iveală importanța evaluării pe tot parcursul procesului educațional”, transmite Carmina Vakulovski, membru Aspire Teachers, profesoară la Liceul „Andrei Mureșanu” din Brașov, cadru didactic din 1993, cu experiență de predare la toate nivelurile de învățământ.

Prima zi, 22 iulie, dedicată membrilor Aspire Teachers, va consta într-un eveniment ce va avea loc la Școala PREMS și a doua zi, 23 iulie, se adresează participanților înscriși – profesori și colegi din regiune care vor interacționa cu invitați speciali și profesori inovatori, într-un format deosebit, cu tema evaluării. Câteva dintre marile idei care vor ghida agenda sunt:

  • Evaluarea este un proces, iar testarea sumativă e doar un moment.
  • Modul de evaluare determină modul de predare.
  • Feedback-ul este busola.
Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Pe lângă atelierele dedicate evaluării, evenimentul include o bibliotecă vie Teacher Show – idei bune de luat acasă, un spațiu deschis unde 8-9 profesori inovatori vor „expune” proiecte și practici relevante din științe, arte, limbi străine și proiecte interdisciplinare, care vizează competențe reale și evaluări autentice, în contexte aplicate și cât mai aproape de temele curente.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului. Participarea este gratuită, organizatorii recomandând o donație pentru a acoperi o parte din costuri. Sponsorul principal este City Insurance.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.