Semaforizarea din giratoriu de la ,,Trei alimentare” – se refac măsurătorile de trafic


Instalarea sistemului de semaforizare aprobat în Comisia de circulație din data de 17 martie 2021 în sensul giratoriu de la intersecţia Bucureşti – Bd. 15 Noiembrie – Str. Toamnei – Str. Zizinului se amână, deoarece măsurătorile de trafic cerute de avizul comisiei de circulație la acel moment pot să nu fie relevante. Măsurătorile, au fost făcute în perioada martie 2021, în care o mare parte dintre elevi erau în sistemul de învățământ on-line.

În 2 și 3 martie 2022, firma cu care Municipalitatea are contract (Flash Lighting Services) a efectuat măsurătorile de trafic în noul context, pentru a putea modela traficul generat prin instalarea acestui semafor.
Dacă în 16 martie 2021, contorizarea autovehiculelor care utilizează sensul giratoriu Calea București/15 Noiembrie, din direcția Calea Bucureşti sau Zizinului şi care vor să întoarcă înspre Calea Bucureşti, era de 298 vehicule/oră (ora de vârf 15:30-16:30), în urma măsurătorilor de ieri și de astăzi au rezultat următoarele valori :
02 martie 2021 = 460 vehicule/ora (ora de varf 15:30-16:30)
03 martie 2021 = 760 vehicule/ora (ora de varf 07:30-08:30).

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație


După ce operatorul de semaforizare va finaliza analiza simularea traficului în cazul instalării semaforului, municipalitatea va depune, în mod oficial, la Poliția Municipiului Brașov – Biroul Rutier, documentația necesară pentru avizarea acestui proiect de semaforizare.

Vă reamintim că, în Comisia de circulație din data de 17 martie 2021, a fost vizată amplasarea unui semafor pentru stocarea, în zona sensului giratoriu, între intersecţia cu str. Toamnei şi cea cu b-dul 15 Noiembrie, a autovehiculelor care vin dinspre Calea Bucureşti sau Zizinului şi vor să întoarcă înspre Calea Bucureşti.

În acest moment, autovehiculele care întorc în sensul giratoriu blochează accesul celor de pe 15 Noiembrie atât înspre str. Zizinului, cât şi spre Calea Bucureşti, ceea ce creează blocaje foarte mari la orele de vârf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.