Semaforul cu buton de la Colegiul Titulescu, în funcțiune de vineri

Prima etapă din programul municipalității de creștere a siguranței cetățenilor la trecerile de pietoni se încheie vineri, 3 septembrie, cu punerea în funcțiune a semaforului de pe strada 13 Decembrie, la trecerea de pietoni din fața Colegiului Nicolae Titulescu.

Semaforul funcționează în regim de atenție (galben intermitent) de aproximativ două săptămâni, iar vineri, de la ora 10.00, va fi pus în funcțiune. Pentru câteva ore, va fi solicitat și sprijinul Poliției Locale, care să atenționeze cetățenii și șoferii că semaforul este funcțional.

Instalarea semaforului s-a făcut în urma unei solicitări din comisia de circulație, având în vedere că trecerea de pietoni traversează șase benzi de circulație, este în vecinătatea instituției de învățământ, iar în ultimii ani s-au înregistrat o serie de accidente grave.

Citeste și:  Bărbat salvat după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant din Brașov

Reamintim că programul municipalității de creștere a siguranței cetățenilor la trecerile de pietoni a demarat la începutul anului și a vizat în special trecerile de pietoni unde au avut loc incidente. Semaforizarea și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni reprezintă o alternativă pe care Primăria Brașov și-a propus să o implementeze în locul sistemelor de reducere a vitezei (bumpere) propuse de Poliția Rutieră, pe care municipalitatea le consideră o măsură ce trebuie folosită doar în ultimă instanță, când nu se mai poate recurge la niciun alt mijloc.

Printre ultimele semafoare din prima etapă a programului s-au numărat cel de la pietoni din Piața Sfatului (la BNR), trecerea de pietoni de pe strada 13 Decembrie, intersecție cu Pictor Luchian; Calea București, intersecție cu strada Poienelor (la McDonald’s); trecerea de pietoni de pe strada Saturn, intersecție cu Aleea Minerva (la blocul Potcoavă); trecerea de pietoni de pe strada Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu, trecerea de pietoni de pe strada 13 Decembrie, intersecție cu strada Ioan Popasu (la benzinăria Rompetrol).

Citeste și:  Concert „Remember Radu Lupu”, pe 17 aprilie, la Aula „Sergiu T. Chiriacescu” din Brașov

Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de cerere traversare pentru pietoni, în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare)

Locațiile au fost stabilite în Comisia de circulație, ținând cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizelor de risc de accidente și pe baza necesarului de fluidizare a traficului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.