Senator USR: ‘Groapa de gunoi din Brașov eliberează în atmosferă gaze periculoase’

Senatorul USR Braşov, Allen Coliban, anunță cu USR a depus luni în Parlament un proiect de lege pentru înființarea „DNA-ului pădurilor și mediului”. USR vrea ca Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM) să fie o instituție pe modelul DIICOT care să activeze la nivel național.

„Am depus astăzi în Parlament, alături de alți colegi din USR, un proiect de lege pentru înființarea „DNA-ului pădurilor și mediului”. Vrem ca Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DIIM) să fie o instituție pe modelul DIICOT care să activeze la nivel național și să combată infracțiunile împotriva mediului înconjurător. Cred cu tărie că defrișările și poluarea sunt, în primul rând, probleme de corupție și abia apoi probleme de mediu. România are probleme grave de mediu. Acestea provoacă pierderi de vieți omenești și probleme economice majore”, a scris senatorul USR pe pagina sa de Faceebook.

Citeste și:  Descoperă splendoarea naturii României pe cea mai încântătoare rută feroviară: 14 tuneluri și 10 viaducte

Allen Coliban este preocupat de acest subiect și în contextul poluării din Brașov. „Știm cu toții că, de 10 ani, groapa de gunoi de la noi din oraș, așa-zisul „depozit ecologic”, eliberează în atmosferă metan, hidrogen sulfurat și alte gaze pericoloase. Și asta sub ochii autoritaților locale. 10 ani în care nu a existat nicio acțiune, nicio masură corectivă în acest sens. Avem nevoie de un DNA al pădurilor și mediului. Asta în contextul în care Brașovul rămane în urmă în privința unor aspecte esențiale ce țin de sănătatea și de calitatea vieții brașovenilor, dar este în topul național al gradului de poluare”, conchide senatorul USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.