Senatorul brașovean Daniel Zamfir se opune prelungirii stării de alertă

Senatorul brașovean Daniel Zamfir a declarat că starea de alertă nu trebuie prelungită în toată țara, ci eventual doar acolo unde apar noi focare de coronavirus. Zamfir a sancționat ipocrizia cu care au fost impuse restricțiile: ”Nu putem să intrăm în biserică, dar putem să intrăm în magazine?”, a adăugat el.

”Să plecăm de la situația în care ne aflăm astăzi, neîncrederea care plutește astăzi în opinia publică, în legătură cu eficiența în continuare a acestor măsuri. Eu cred că putem să facem un lucru foarte concret și anume acolo unde apar situații de genul ăsta, eventuale focare, putem lua măsuri concrete acolo, Guvernul poate decide, dacă la Suceava sau în altă zonă apare așa ceva, să instituim acolo niște măsuri concrete și să nu ținem blocată o țară întreagă, pentru că nu numai portul măștii este în discuție aici, sunt multe alte măsuri, majoritatea cu caracter economic, pe care le blocăm astăzi”, a declarat la RFI Daniel Zamfir, după ce președintele Klaus Iohannis a afirmat că se impune prelungirea stării de alertă în România, pentru că numărul cazurilor de Covid-19 nu a scăzut semnificativ.

Senatorul brașovean a arătat că restricțiile impuse pentru evitarea răspândirii covid-9 nu au nicio logică.

”E și vorba aici de încredere și de eficiența măsurilor. Ținem mall-urile închise, dar putem călători cu avionul. Adică suntem mai siguri într-un avion decât într-un spațiu comercial uriaș? Nu putem să intrăm în biserică, dar putem să intrăm în magazine? E obligatoriu să purtăm mască și președintele României face apel la responsabilitate, dar am văzut cu toții chermeza din biroul domnului Orban, unde zeci de persoane s-au perindat pe acolo, în disprețul tuturor, nerespectând nici o regulă”, a mai spus senatorul social-democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.