Serbările de iarnă, sub control: O circulară va fi trimisă în școli pentru a AVERTIZA profesorii

Ministrul Educației îi avertizează pe dascăli că orice atenție primită, cu excepția florilor, reprezintă mită

„Moș Crăciun” a iscat și anul acesta un scandal monstru în Educație pentru că i-a supus pe părinți la cheltuieli incredibile. Conflictul a izbucnit între părinții cu dare de mână și cei cu posibilități financiare mai modeste. În vreme ce primilor li se pare normal să-și exprime recunoștința față de dascăli prin cadouri generoase, cei care dispun de bugete modeste critică generozitatea nefirească a celor dintâi. În multe unități de învățământ din țară s-a ajuns la situații exagerate, cum este cazul unui dascăl din Cluj, care care conduce în topul valorii darurilor primite de la „Moș Crăciun”, învățătoare primind din partea părinților o canapea, o veioză și un set de oale.
Ministerul Educației a reacționat și împreună cu reprezentanții asociațiilor de părinți au întocmit o circulară pe care o va transmite luni către toate școlile din țară, adresă prin care avertizează dascălii că orice altă atenție primită de la părinți, în afară de flori, „reprezintă mită” și va atrage după sine răspunderea conform legii.
Dascălii sunt avertizați și asupra cheltuielilor aprobate pentru organizarea serbărilor de sfârșit de an. În multe cazuri, serbările sunt găzduite de locuri de joacă private, în care numai intrarea costă între 20 și 40 de lei. Se mai adaugă 50-60 de lei pentru servicii foto/video, banii pentru închirierea unui Moș Crăciun, și banii pentru cadouri, între 50 și 100 de lei.
„În multe cazuri vorbim despre sume considerabile pe care unii părinți nu și le permit. Vina este împărțită între părinții care exagerează cu generozitatea și cadrele didactice care nu șitu să se impună și să limiteze aceste atenții. Este vorba despre deontologie și etică profesională”, au declarat reprezentanți din cadrul Ministerului Educației.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.